“Няма лошо в протестите. Нещата обаче са много по-дълбоки. Катастрофата

...
“Няма лошо в протестите. Нещата обаче са много по-дълбоки. Катастрофата
Коментари Харесай

Главният редактор на Труд news Петьо Блъсков: Украинското зърно няма да отхапе от хапката на зърнопроизводителите 

“Няма неприятно в митингите. Нещата обаче са доста по-дълбоки. Катастрофата в земеделието и корупцията са от години. През последните 25 години в България работи проведена незаконна група. Затова европейските проверяващи институции би трябвало да извърнат внимание на всичко протичащото се в Държавен фонд " Земеделие " и отрасловото министерство ”, разяснява основният редактор на “Труд news ” Петьо Блъсков пред пред Bulgaria ON AIR митинга на зърнопроизводителите. 

“Украинското зърно няма да им отхапе от хапката. По-скоро ги тормози, че няма да могат да вземат дотациите. Зърно има, борсови цени също има, тъй че нищо няма да се случи. Липсва обаче сериозен надзор от институции за вноса на зърно и там е огромният проблем ”, уточни Блъсков.

“Голямата покруса е в зеленчукопроизводството, отглеждането на животни и натам в действителност би трябвало да бъдат ориентирани напъните и помощта ”, добави той.

Блъсков разяснява и реакцията на министъра на земеделието Кирил Вътев. “Министърът не знае къде е. Той в този момент ли падна от клона, в този момент ли разбра, че се стопира възбраната за вноса на украинското зърно? Той трябваше да се приготви за това, което следва ”, акцентира основният редактор на " Труд news ”.

За падналия дрон до Шабла

“Стана ясно, че дронът е украински. Ако не беше по този начин, военният министър Тагарев нямаше да премълчи и щеше да приказва доста по тематиката. Случката с дрона се отрязва като капка в морето от безизходност, в което плува цялата страна. 13 часа стои дронът в морето, никой не е обърнал внимание на индивида, който е подал сигнала. В същото време нямаше съответна реакция от министъра. За да завърши тематиката, Тагарев работи по Сталински – няма дрон, няма проблем. От него се очакваше доста повече - да взема решения, да работи неотложно, само че това не се случи ”, разяснява Петьо Блъсков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР