Няма крачка в подновяване на разговорите. Г-жа Габриел ще реше

...
Няма крачка в подновяване на разговорите. Г-жа Габриел ще реше
Коментари Харесай

Рая Назарян: Няма крачка в подновяване на преговорите, развръзката е у Габриел

Няма крачка в възобновяване на диалозите. Г-жа Габриел ще реше какво да прави, в нея е манадата.

Това сподели в студиото на Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ-СДС Рая Назарян, която е част от договарящия екип от партията на Борисов.

По думите й Мария Габриел не е показала състав и конструкция на Министерски съвет в Народното събрание. Затова би я посъветвала да изтегли мандат, тъй като сътрудниците демонстрираха, че нямат доверие в нея, което наподобява като неуспех, само че това не е по виновност ГЕРБ-СДС, посочи Назарян.

Ние не желаеме избори. Нашите ангажименти бяха да има кабинет с първия мандат. След създавалата се обстановка – в която ПП-ДБ не припознават Габриел като водач, можем ли да преговаряме с тези хора. Щом с първия мандат не може да се случи кабинет, това няма по какъв начин да се случи и с втория мандат. Един министър председател, който няма доверие във финансовия си министър, би трябвало ли да остави Василев на този пост, попита Назарят и добави: Има и трети мандат – ние сме отворени за диалози с всяка политичисекта партия. Ние сме за стабилността и да има кабинет. Движение за права и свободи и Има Такъв Народ също може да получат третия мандат. Ако има опция за държавно управление – ГЕРБ няма да го пропусне, аргументира позицията си депутатът от ГЕРБ.

Ние положихме всички старания за кабинет, предложихме всички разновидността (...) Бяхме подложени на голям брой провокации, и все пак ние запазихме положителния звук и професионалните връзки в тези договаряния. Но съзнателно се удължаваше процеса на договарянията от нашите сътрудници, уточни Назарян, намеквайки, че те през цялото време са имали концепция да бъде реализира постоянен кабинет с втория, а не с първия мандат.

Назарян отхвърли да е излъгала за подписа на Христо Иванов.

Няма неистина от моя страна, имаше разминаване в заставките на медиите и думите ми. Не съм казвала, че Христо Иванов е подписал съглашението, споделих единствено, че той беше утвърден от водача на „ Да, България “. В този ден господин Денков, не беше в залата. Изчетохме целия документ с Христо Иванов - текст по текст, като той утвърди всички клаузи (…) Освен това ние сме съгласни да създадем промените, а промяната в службите би трябвало да се случи през разбор, по тази причина не искахме да сложим съответна дата – 30 април, за което упорстваха ген. Атанасов и Кирил Петков, описа в ефир Рая Назарян.

Тя отхвърли да са се съветвали по всички точки с Борисов и акцентира, че водачът им не се е месил в диалозите. Дал е мандат на доверие на Габриел, тъй като тя се е потвърдила като политик и престиж. Но не изключи Мария да е търсила съвет от Борисов, припознавайки в него един отракан политик.

Преговорящата от ГЕРБ опроверга и изказванията на водачите от ПП-ДБ, че не са били осведомени с имената на министри от листата, с който отида Мария Габриел при президента. И уточни, че това е не е обикновено, в случай че имаш държавнически отговорно държание.

Рая Назарян показа още, че след изказването си Василев не се е извини на Габриел, а даже е въведел и още изказвания – че тя няма лидерски качества, че няма качества за министър председател. Нещо повече, до момента никой от водачите от ПП-ДБ не се е опитал да изглади създалото се напрежение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР