Няма констатирани проблеми с язовирната стена на язовир Рабиша. Това

...
Няма констатирани проблеми с язовирната стена на язовир Рабиша. Това
Коментари Харесай

Гечев: Няма проблеми със стената на язовир „Рабиша

Няма установени проблеми с язовирната стена на язовир „ Рабиша ". Това са установили протоколите на Министерство на земеделието от контролния орган - Държавна организация за метрологичен и механически контрол, декларира служебният министър на земеделието Явор Гечев в отговор на депутатско запитване, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Единственото направено наставление е за възобновяване на облицовката на довеждащия канал в сектора от км 18+900 до км 19 + 500, за което от страна на Министерство на земеделието през месец юни тази година са подхванати дейности за актуализиране план за обект „ Язовир „ Рабиша ". Ремонт на Видболска пълнеща деривация, ремонт на изравнител „ Раяновци ", ремонт на Ошанска пълнеща деривация и ремонт на Арчарска пълнеща деривация " - община Белоградчик и община Макреш, област Видин. Договорът с проектантското сдружение е подписан на 05.10.2022 година, а обновения план е възложен в Министерството на земеделието на 02.12.2022 година

В Закона за държавния бюджет за 2022 година средствата за финансови разноски по стратегия „ Хидромелиорации ", планувани за ремонтните действия на комплексните и значими язовири са в размер на 3 млн. лева, които са извънредно незадоволителни за ремонта на предоставените за ръководство на Министерство на земеделието 19 комплекси и значими язовира по отношение на осъществяването на нормативно откритите условия, декларира Гечев.

Ремонтните действия по обновения план за обект: „ Язовир „ Рабиша " са планувани за осъществяване през 2023 година В Годишния проект на процедурите за възлагане на публичните поръчки в Министерство на земеделието за 2023 година е планувано също по този начин осъществяване на ремонтни работи на водовземна кула - челен дънен савак, заден дънен савак; панцеровка на главния изпускател и създаване на вътрешна стълба за достъп на язовир „ Рабиша ".

За подхванатите от Министерство на земеделието дейности през месец юни 2022 година, с писмо е известен и регионалният шеф на Видин. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР