Няма компрометирани участъци по инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по

...
Няма компрометирани участъци по инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по
Коментари Харесай

Главчев: Няма компрометирани участъци по оградата на границата с Турция

" Няма компрометирани сектори по инженерното оборудване от възпрепятстващ вид по българо-турската държавна граница, а и да има, те се отстраняват безусловно за няколко часа. "
Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев, който персонално ревизира положението на преградното оборудване. Заедно с него бяха министърът на защитата Атанас Запрянов, министърът на вътрешните работи Атанас Илков, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и шефът на „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов. С хеликоптер те направиха оглед по въздух на оградата, след което обходиха границата край Лесово, където се увериха в преимуществата на работещата интегрирана система за видеонаблюдение.

Министър-председателят акцентира, че е явна нуждата от усилване на националната ни сигурност по границите предвид на предстоящите опасности. Димитър Главчев уточни още, че проектобюджетът за следващата година ще бъде показан на депутатите и ще им бъде обърнато внимание върху нуждата от спомагателни разноски по отношение на защитата на границата.

Военният министър Запрянов увери, че армията ще продължи да оказва помощ в защитата до момента в който е належащо. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР