Няма категорични данни, че шофьорът на автобуса, който катастрофира край

...
Няма категорични данни, че шофьорът на автобуса, който катастрофира край
Коментари Харесай

Адвокатът на Григор Григоров: Няма категорични данни, че е карал с превишена скорост

Няма безапелационни данни, че водачът на рейса, който катастрофира край Своге, е карал с превишена скорост. Това сподели в изявление за бТВ юристът на обвинявания лидер Григор Григоров – Христо Ботев.

„ Обвинението гради теорията си въз основа на показанията на тахошайбата, а в правосъдната процедура е противоречиво дали тези показания могат да дадат безапелационни данни за скоростта в съответен миг. Обикновено се вземат поради единствено комбинирани с други данни ", посочи бранителят. „ Всички споделят, че той е карал постепенно ", акцентира Ботев.

Той дефинира като пропуск обстоятелството, че рейсът не е минал механически обзор, само че пък акцентира, че съгласно експертизата рейсът е механически изправен. Доколкото знам, рейсът е оборудван с колани и водачът е предизвестил пасажерите да си ги сложат, сподели още юристът. Колкото и постепенно да караш на този завой, с подобен тип транспортно средство – то навлиза в насрещното, разяснява още той

По думите му обвиняването против Григоров е повдигнато „ на напред " в първичния стадий. Слага се едно лице напред, което за всички да бъде виновният. Същността на казуса не е лидерът. Ако има неточност, той ще си понесе виновността, съобщи още Христо Ботев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР