Няма как въоръжените сили на Украйна да са използвали оръжие

...
Няма как въоръжените сили на Украйна да са използвали оръжие
Коментари Харесай

Тагарев: Няма как украинските сили да са използвали оръжие от България при Белгород

Няма по какъв начин въоръжените сили на Украйна да са употребявали оръжие и военнотехнически средства от предоставената от България военна помощ при Белгород. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев, който взе участие в днешния парламентарен надзор. За присъединяване на украинските въоръжени сили за офанзиви против Белгородска област има изказвания само от съветска страна, уточни той. По думите му, тези изказвания „ би трябвало да се слагат под основателно подозрение, изключително като се регистрира масираното потребление на дезинформация и подправени вести от подправени медии и публични източници “, оповестява Българска телеграфна агенция

Официални източници от украинска страна удостоверяват, че украински военни не са взели участие в Белгород, като се отбелязва, че съветските доброволци, които се опълчват на експанзията на Кремъл, работят независимо, а украинската страна единствено следи процеса, сподели Тагарев.

Той означи, че според подписаното съглашение сред България и Украйна за военна помощ през декември м.г., Украйна се задължава да употребява военното съоръжение по отношение на устава на Организация на обединените нации, интернационалното право в региона на правата на индивида и интернационалното филантропично право, единствено за задачите, разказани в Европейския механизъм за поддръжка на мира и другите относими актове на Европейски Съюз. По думите му, българската страна не носи отговорност за предоставеното имущество. 

България е солидарна с Украйна и поддържа законните ѝ старания да се опълчва на Руската експанзия и да възвърне своята териториална целокупност, акцентира Тагарев. Той добави, че страната ни взе участие и способства съразмерно споделените съюзни старания по линия на контактната група на НАТО, Европейски Съюз, както и на контактната група за даване на помощ за Украйна. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР