Няма как изгледите за инфлацията да са добри, защото духът

...
Няма как изгледите за инфлацията да са добри, защото духът
Коментари Харесай

У нас инфлацията при производител е 2,5 пъти по-висока от потребителската

Няма по какъв начин изгледите за инфлацията да са положителни, тъй като духът е изтърван от бутилката и мъчно ще бъде върнат назад. Докато лихвите са няколко пъти по-ниски от инфлацията, паричната политика не работи.

Ситуацията: отчетлива загуба на покупателна мощ и закъснение на световна и локална стопанска система, съпроводени с дефицитни и скъпи горива, торове и храни - в резултат на политическите решения.

Решението: повече потенциал за произвеждане на сила, а не затваряне или изхабяване на мощности. Премахване на пречките пред произвеждане на богатства. Спиране на печатницата за пари - Европа е раздала над половин трилион евро енергийни помощи, а това единствено натиска надолу еврото и оскъпява вноса.

У нас инфлацията при производител е 2,5 пъти по-висока от потребителската. Родният бизнес потегли от цена 112 лева за мегаватчас ел. сила при започване на енергийната рецесия, а към този момент е на 200 - след обезщетения, - до момента в който тук-там в Европа е 120-130 лева Тоест още един кол в конкуретоспособността ни. И то в случай че догонваме и сме няколко пъти по енергоемки като стопанство от сътрудниците ни.

Пречки като непазарно висока и административно наложена МРЗ или повдигане на оптимален застрахователен приход са следващи пирони в плътта на българската стопанска система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР