Няма как да спестявате повече, ако не се научите да

...
Няма как да спестявате повече, ако не се научите да
Коментари Харесай

Железните финансови трикове за 2021 година - част II

Няма по какъв начин да спестявате повече, в случай че не се научите да печелите повече.

Първо обаче би трябвало да усъвършенстваме методите на икономисване. Всеки състоятелен човек ще ви каже, че тайната е в салдото.

Следните препоръки и правила ще ви оказват помощ да управлявате вярно финансите си през тази година:

6. Не спестявайте от качество.

Не купувайте по-евтина храна, по-евтини материали, по-евтини артикули. Рано или късно това ще ви излезе през носа. Сещате се за приказката, че евтиното излиза скъпо, нали? В множеството случаи в действителност се оказва по този начин. В супермаркета е по-добре да купите по-малко, само че качествени артикули, в сравнение с да препълните кошницата догоре, само че с храни от ниско качество. Същото се отнася и за облекла, обувки и така нататък Даваме по-малко пари през днешния ден, само че стоката се унищожава след 2-3 месеца и се постанова да купуваме нова. Губим си времето в търсене, даваме двойно повече пари.

7. Не ограничавайте децата си.

Недейте да „ подрязвате крилцата “ на детето си. Оставете го мечтае смело и самоуверено. Откъде знаете – може би един ден ще сбъдне фантазиите си? Представете си единствено кое е по-вероятно: в случай че му повтаряте непрекъснато, че няма да забогатее, че няма да учи в чужбина, че няма да успее като певица, че няма да стане прочут футболист или президент… евентуално нищо от това няма да му се случи. Дори да има капацитет, той е бил погубен в зародиш. От друга страна, в случай че насърчавате детето да учи, да се развива, да следва фантазиите си, най-вероятно ще има доста повече убеденост и ще порасне като човек, който да бъде самокритичен, придирчив и компетентен цената си.

8. Обичайте и ценете това, което имате.

Не се затрупвайте с ненужни движимости. И облекла. Не е нужно към всеки тоалет да притежавате чанта и обувки в същия колорит. Някои от най-богатите хора купуват облекла втора употреба (представете си какъв смут!) – това е освен о-икономично, само че и по-екологично, което също ни разрешава да бъдем в крайник с модата, само че доста по-евтино и по доста по-природосъобразен метод. Опитайте.

9. Не правете генерални проекти и систематизирания.

За да имате шанса да започнете и да развиете нещо свое, е нужно доста повече от общата визия за него. Отделете време и седнете да начертаете обстоен бизнес проект – с финансови доклади, таблици, съответни цели. Ако не можете да се справите сами, допитайте се до експерт. Но не отлагайте. Няма подобаващ миг. Всеки ден е подобаващ миг. Не губете време.

10. Не се превръщайте в работохолици.

Отсявайте работата от персоналния си живот. Освен в случай че не се занимавате с нещо, което да има принос за човечеството, това, което ще остане, е персоналните моменти, прекарани с околните си. Не прекалявайте с работата, не се преуморявайте, тъй като последователно ще натрупате хронична отмалялост и ще загубите силата и бистрия си разум. Почивката е ползотворна и нужна, с цел да бъдем доста по-продуктивни и осъзнати.

Цветелина Велчева

По ентусиазъм от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР