Няма как да си поставяме цели за декарбонизация и за

...
Няма как да си поставяме цели за декарбонизация и за
Коментари Харесай

Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“: Миньорите на XXI в. са с лаптопи и дронове, а не с кирки

Няма по какъв начин да си слагаме цели за декарбонизация и за зелена промяна без минната промишленост, споделя Димитър Цоцорков, ръководител на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “ АД и изпълнителен шеф на „ Асарел Инвестмънт “ ЕАД. През 2022 година той стана първият българин и първият управител на минна компания в света, който беше награден от Глобалния контракт на Организация на обединените нации в Ню Йорк като пионер по задачите за стабилно развиване (SDG) в региона на цифровата промяна. Работи в „ Асарел-Медет “ от 2001 година Постъпва като специалист по продажби и хеджиране, а по-късно израства като управител на отдел, шеф „ Корпоративно развиване “ и ръководител на Управителния съвет на компанията. Чрез фамилната фондация „ Лъчезар Цоцорков “ финансира начинания в региона на образованието, културата, опазването на здравето и закрилата на децата.

- Какво е положението на минерално-суровинната промишленост в България в обстановка на геополитически рецесии?

- Изминалата 2022 година изправи минния отрасъл пред съществени провокации. Тъкмо се бяхме успокоили от рецесията с ковид, когато избухна войната в Украйна. Минерално-суровинната промишленост е привикнала да работи и в условия на рецесии, само че няма по какъв начин да си квалифициран да реагираш при положение на война, и то на толкоз близко разстояние до нас. Опитът, който имаме, ни оказа помощ да се оправим с рисковете и да не допуснем нарушени вериги на доставки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР