Няма как да се приравни един автобус с камион до

...
Няма как да се приравни един автобус с камион до
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи ще настояват за намаляване на тол таксата

Няма по какъв начин да се приравни един рейс с камион до 12 тона, сподели пред БНР Васил Пиронков - ръководител на Сдружението на автобусните превозвачи. Вчера от диалозите в районното министерство стана ясно, че рейсовете и камионите до 12 тона ще би трябвало да заплащат тол такса по 10 ст. за километър.

„ Над 80% от рейсовете в България правят публичен транспорт на пасажери. Съгласно разпореждане 66 на Министерски съвет има 12 правоимащи групи, които се употребяват с понижение или безвъзмездни пътувания, т.е. това е една обществена услуга. Няма по какъв начин една обществена услуга, при към този момент подписани контракти в огромната си част - над 60%, с публични поръчки, където няма по какъв начин да има смяна, повишение цената на билетите. Ние сме сложени в една обстановка, в която страната ни постанова да вършим тези понижения по закон, а в това време няма по какъв начин да промениш цената, спазвайки Закона за публичните поръчки, и трето - би трябвало да плащаш безумни такси, които няма да доведат до по-големи доходи, както през вчерашния ден обявиха от Министерство на регионалното развитие “, изясни Пиронков в изявление за предаването „ Преди всички “.

В този смисъл той попита какъв е смисълът от тол системата, в случай че приходите няма да бъдат увеличени. От винетната и тол системата би трябвало да идват доходи, с които да се ремонтират пътищата, безапелационен е той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР