Няма как да не сте чували, че кучето е най-добрият

...
Няма как да не сте чували, че кучето е най-добрият
Коментари Харесай

Могат ли котките да ядат броколи?

Няма по какъв начин да не сте чували, че кучето е най-хубавият другар на индивида. Цитат, който въобще не оспорваме. Неизвестен създател обаче твърди, че в действителност котката е най-хубавият другар на индивида, тъй като тя в никакъв случай не би ви съдила по тази причина, че нощно време щурмувате хладилника. Просто ще похапва дружно с вас...

Когато става въпрос за котешкото хранене обаче постоянно изниква въпросът с какво в действителност може да се храни една котка. Не вярвайте на картинките из детските книжки, в които котенцата постоянно са застанали пред купичка с прясно мляко. В реалност те доста мъчно обработват съдържащата се в него лактоза и то въобще не е целесъобразно за тях. По-скоро би им навредило.

Менюто на котката би трябвало да изобилства от месни артикули, тъй като тези животинки са отявлени месоядни същества. Винаги обаче би трябвало да разнообразявате менюто им като добавяте към него и някои зеленчуци. И тук стигаме до сегашния въпрос - могат ли котките да ядат броколи?

Броколите в действителност са едни от дребното зеленчуци, които освен, че са обичани от котките, само че и са потребни за здравето им. Което важи и за карфиола. Тези зеленчуци са богати на всевъзможни витамини и фибри, които подкрепят храносмилателната система на мъркащите домашни любимци. Важно е обаче да се оферират в дребни количества, както и да са термично обработени, за предпочитане на пара.

Не очаквайте котката ви незабавно да се нахвърли към препоръчаните ѝ броколи. Както казахме, те са извънредно месоядни животни и едва ли бихте предизвикали апетита им с няколко розички броколи. Бъдете търпеливи обаче и изчакайте. Най-вероятно котката ви ще яде броколите, откакто откри, че няма друга препоръчана ѝ храна.

Можете да пробвате да ѝ сервирате броколите дружно с нормалната ѝ храна или пък в противен случай - да ги оферирате просто като лакомство. Зависи от усета на самата котка.

 Могат ли котките да ядат броколи?

Има котки, които ядат сурови броколи, само че това е евентуална заплаха, тъй като котката може да се задави. Ако ѝ оферирате сурови броколи, то правете това на доста дребни късчета.

Най-добре е броколите да са авансово сварени или обработени на пара и да ги предложите на дребни розички откакто са охладени. Но не и студени или подправени. Никаква студена храна не е целесъобразна за котките.

За да разнообразите още повече котешкото меню откъм зеленчуци, с изключение на броколи можете умерено да оферирате и моркови, зелен, фасул, тиквички, грах и царевица. Те постоянно се съдържат и в котешките консерви, които се оферират в магазините. Важно е да са авансово сварени или сготвени на пара. И никога не предлагайте на мъркащия си другар лук или чесън! Те са токсични за котешкия организъм.

Вижте още:

- зеленчуци за котки;

- плодове за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР