Няма как да не ни е тъжно, когато гледаме кадрите

...
Няма как да не ни е тъжно, когато гледаме кадрите
Коментари Харесай

Поет: Дефицит на олио няма, но има огромен дефицит на емпатия

Няма по какъв начин да не ни е тъжно, когато гледаме фрагментите с опашките. Един човек почина и това е доста тъжно. Така че няма да практикувам своето духовитост на гърба на хорската суматоха.

Това разяснява в ефира на Нова тв поетът Иван Ланджев.

За страдание и това се случи - във фейсбук доста хора упражниха духовитост. Много хора са паникьосани, също по този начин тази далавера не пада от небето - има заинтригувани страни, които я подклаждат и те не би трябвало да спят умерено, разяснява той.

Дефецит на олио няма, само че дефецит на емпатия, за жалост, има. Ние сме бедна страна, с доста проблеми, само че никой дрипльо няма да си оправи ситуацията като си вземе бутилка или две по-евтино олио. Или пък от това, че емигрант, който бяга от война, получи пари за заслон и храна. Ако завиждаме на това, няма да си помогнем за нито един от нашите лични проблеми. Според мен неналичието на емпатия е голям проблем, уточни той.

Сякаш харесваме да се усещаме като жертви, когато не сме сложени в тази обстановка. Лошото да си жертва е, че изискват цялото внимание и състрадание за себе си, а не желаеш да го дадеш на другите, уточни поетът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР