Няма как да коментирам хипотези. Министерство на отбраната бяха пределно

...
Няма как да коментирам хипотези. Министерство на отбраната бяха пределно
Коментари Харесай

Радев за авиокатастрофата в Граф Игнатиево: Редно е и Комисията по отбрана в НС да се произнесе

" Няма по какъв начин да разясня хипотези. Министерство на защитата бяха пределно ясни, само че вменяването на виновност и установяването на отговорни не са предмет на тази инспекция ", съобщи президентът Румен Радев, откакто във вторник МО показа резултатите от отчета си, основан на разчитането на черната кутия от учебно-бойния аероплан L-39 ZA, при чиято злополука в Граф Игнатиево на 13 септември починаха военните водачи Петко Димитров и Венцислав Дункин. МО заключи, че по време на демонстрацията е стихотворец безпричинно висок риск при осъществяване на фигурата от висшия пилотаж, написа БГНЕС.

Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства и настояването на оставки са най-малкото аморални.

" Летателната работа е високорискова и извънредно комплицирана активност. Тя изисква освен умелото управление, само че и всестранно обезпечаване, съобщи Радев и настоя комисията към МО да проучва освен реализацията на полетите, само че и да направи разбор на сходството. Очаквам да се откри тази отговорност по цялата командна верига нагоре ", съобщи президентът.

Радев сподели, че е редно и комисията по защита в Народното събрание да се произнесе по този случай

" Налютът на нашите летци е извънредно непълен. Не може да желаеме комплицирани задания с високо равнище на подготовка без да осигурим летците и техните командири ", съобщи още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР