Няма как да има денонощен контрол, няма хора, заяви председателят

...
Няма как да има денонощен контрол, няма хора, заяви председателят
Коментари Харесай

Стачна готовност заявиха на протест служители в „Автомобилна администрация”


Няма по какъв начин да има денонощен надзор, няма хора, съобщи ръководителят на синдикалната организация към КТ „ Подкрепа ”

Протест и протестна подготвеност оповестиха чиновници в „ Автомобилна администрация ”. Те се оповестиха срещу сумарното пресмятане на работното време в организацията.

По думите на Александър Иванов - ръководител на синдикалната организация към КТ „ Подкрепа ” в организацията съобщи пред БГНЕС, че той и сътрудниците му въвеждането на сумираното пресмятане на работното време опонира на инструкция 200388 на Европейския съюз (ЕС). „ Нашият шеф, както и България, нарушава директивата за работно време ”, сподели той. Те показаха противоречие с решения, взети от шефа на институцията Бойко Рановски.

„ В момента господин Рановски е безпомощен. Той е систематичен извършител на Кодекса на труда и Закона за държавния чиновник, това сме го потвърдили и с инспекции в Инспекцията по труда. Той сега се пробва да каже, че прави нещо “, счита Иванов. По думите му няма по какъв начин да има денонощен надзор в ИА „ Автомобилна администрация “, тъй като персоналният състав е доста малко и е под санитарния най-малко. „ Той сега си пази топло работното място и тлъстата заплата, че прави някакви промени “, безапелационен бе Иванов. Той добави, че казусът е в неналичието на щатни бройки. 

„ Работното ни време отива в път “, съобщи Иванов и посочи, че има случаи, при които 90% от времето минава в път, тъй като териториите на дирекциите са доста огромни и няма по какъв начин да отидеш от Пловдив до Мадан, защото пътят е три часа и половина отиване и още толкоз връщане. „ Като сложим и почивките и той работният ти ден е отпътувал “, сподели още Иванов.

Той разгласи, че занапред митингите стартират и че работещите са пред протестни дейности поради прекомерно ниските заплати.

„ Ние желаеме нарастване на заплатите. Искаме нови коли, условия на труд – нямаме столове по администрацията. Искаме ново съоръжение – нямаме пари за очила, нямаме пари за купони. Не са ни дали купоните. Договорили сме ги по 3 лв. дневно и по една минерална вода, защото по Наредба 11 ни се поставят, само че работодателят и това не може да ни даде. От нас единствено се желае “, показа Александър Иванов.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР