Няма как Бойко Борисов и Румен Радев да се разберат

...
Няма как Бойко Борисов и Румен Радев да се разберат
Коментари Харесай

Социолог: ГЕРБ няма как да не загубят

Няма по какъв начин Бойко Борисов и Румен Радев да се схванат какъв да е идващият министър председател. Радев не е опозиционен водач. Той е на страната на Конституцията и законите, които ръководещите явно нарушават.

Това съобщи политологът Петър Чолаков. За „ Тази заран “ по bTV той разяснява предложенията на ГЕРБ за нова Конституция, продължаващите митинги и напрежението сред президентството и кабинета.

По думите му с Конституцията ГЕРБ не печелят време, а губят времето на хората. Според него не си заслужава предложенията да се разясняват.

„ Това е цялостен нонсенс. (…) Не може на референдум да се подлагат фундаментални човешки права “, изясни той.

Чолаков беше безапелационен, че моделите ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да се сменят, тъй като се е оказало, че те са добре свързани. Политологът изясни, че отговорността за дейностите на полицията от 2 септември е напълно на премиера Борисов.

" ГЕРБ губят в тази обстановка, а ръководещите се пробват да завоюват време. ГЕРБ няма по какъв начин да не изгубят. Протестът прави това, Борисов да не може да бъде министър-председател още веднъж ", сподели социологът Евелина Славкова.

Евелина Славкова счита, че сега се следи още по-яростен конфликт сред президентството и държавното управление. Според нея митингът навлиза в по-различна фаза поради ескалацията на напрежението и поради това, че летният сезон свършва и хората се връщат в София.

„ Провокациите надминаха това, което българинът може да схване. По принцип сме репресивни, само че не дотам “, разяснява тя.

По думите ѝ даже симпатизанти на ГЕРБ са подкрепяли Румен Радев: „ В момента, в който той стартира да остро да предизвика, тези хора започнаха да се отдръпват и утвърждението му падна “.

Според нея Движение за права и свободи са създали развръзката на обстановката с Конституцията, откакто са оповестили, че няма да гласоподават за привикване на Велико национално заседание.

Славкова е на мнение, че ГЕРБ губят в обстановката с Конституцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР