Няма как 63-ма народни представители да държат всичко в ръцете

...
Няма как 63-ма народни представители да държат всичко в ръцете
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Не вярвам да има избори, защото е важно недовършените политики да продължат

Няма по какъв начин 63-ма народни представители да държат всичко в ръцете си. Аз нямам доверие, че ще има избори, защото е значимо да се продължат политиките, които не са довършени - еврозоната, сухопътния Шенген - това съобщи в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на " ПП-ДБ ".

" Когато има две съществени сили, които поддържат държавното управление, е обикновено всяка една от тези сили да има достъп до външната политика. Досега имаше баланс - министър председателят от ПП-ДБ, вицепремиерът от ГЕРБ-СДС. Добре е този баланс да се резервира, външно министерство да остане в ПП-ДБ, а министър председател да е Мария Габриел. "

По думите му, това напрежение може би цели да повлияе на някакви договаряния по какъв метод ще стане ротацията. Договореният метод на ротация е промяна на Денков с Габриел и възможна смяна на някои министри - здравния министър, министъра на електронното ръководство, министъра на Министерство на вътрешните работи.

" Надявам се нещата да се успокоят, да се одобри нуждата от баланс. Денков и Габриел работят доста добре в синхрон и няма потребност от Народното събрание да идва някакъв бойкот в това отношение. Ние държим на нашата позиция, считаме, че е вярна и че би трябвало да продължи след март месец ", сподели Ананиев.

Отлагане на ротацията е притеснително, тъй като това значи ГЕРБ да не желаят Мария Габриел за министър председател, тъй като в този момент е нейният ред, разяснява Настимир Ананиев и добави, че би се радвал Денков да остане министър председател, само че е изненадващо такова предложение да идва от ГЕРБ:

" В една обстановка на " превзета страна " ние от ПП-ДБ сме в тежка обстановка. Влезли сме в блатото, от което никой няма да излезе с бяла риза, наясно сме с това, ще бъде платена политическа цена, само че би трябвало да се отпушат разнообразни процеси. Малките промени вършат дребни цепнатини в огледалото на превзетата страна. "

Според Ананиев, СОС е посочил част от това огледало на превзетата страна. Оказало се е, че ГЕРБ управляват множеството групи, избрали са ръководител от ПП-ДБ и по-късно същинското болшинство се е посочило. Там ГЕРБ и Българска социалистическа партия работят доста добре дружно, както и с " Възраждане " и " ИТН ", добави той:

" Така се вижда доста по-отчетливо против какво сме се изправили и че това една тежка и сложна, дълготрайна борба. "

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР