Няма изключения по отношение на мораториума върху прилагането на смъртно

...
Няма изключения по отношение на мораториума върху прилагането на смъртно
Коментари Харесай

В Русия си напомнят: Военното положение не е оправдание за смъртни наказания

Няма изключения във връзка с мораториума върху използването на смъртно наказване в Русия нито в Конституцията, нито в решенията на Конституционния съд, заради което възбраната би трябвало да се съблюдава даже в тези райони, където е в действие военно състояние. Това съобщи ръководителят на комисията по конституционно законодателство и държавност към Съвета на федерацията Андрей Клишас, представен от ТАСС.

" Военното състояние в даден район не може да служи като опрощение за анулацията на мораториума върху смъртното наказване на негова територия. Нито Конституцията, нито някое от решенията на Конституционния съд плануват такива изключения. Всички, в това число новоприетите територии на Русия, би трябвало да съблюдават Конституцията ", написа той в " Телеграм ".

По-рано губернаторът на Запорожка област Евгений Балицки съобщи в изявление за телевизионния канал " Крим-24 ", че смъртното наказване може да бъде употребявано при доста специфични случаи.
 В Русия желаят връщане на смъртното наказване и понижаване на налозите
В Русия желаят връщане на смъртното наказване и понижаване на налозите

Както и анулация на пенсионната промяна

Като образец той уточни драматичен случай, при който въоръжени мъже са нахлули в частен дом и са избили цяло семейство, в това число дребни деца.

В резултат на миналогодишните референдуми Запорожка и Херсонска област, както и Донецка и Луганска национална република. До 1 януари 2026 година районите ще имат временен интервал за интеграция, през който те би трябвало да приведат законодателството си в сходство с съветските закони.

По време на преходния интервал тези райони би трябвало да бъдат интегрирани в икономическата, финансовата, кредитната и правната система на Русия и в системата на държавното ръководство. Същото се отнася и за разпоредбите за боен дълг и военна работа.

През юли 2022 година Народният съвет (законодателният орган) на Донецката национална република анулира мораториума върху изтезанието като форма на наказване . Същевременно обаче сега в Русия има мораториум върху използването на смъртното наказване.

Съгласно документи, оповестени на уеб страницата на Конституционния съд на Русия на 2 октомври 2022 година, законите, които опонират на Основния закон на страната, няма да се ползват в новоприетите територии.
 Медведев заприказва за смъртни присъди
Медведев заприказва за смъртни присъди

Той заплаши " диверсантите "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР