Няма имена на политици в списъка с магистрати, които са

...
Няма имена на политици в списъка с магистрати, които са
Коментари Харесай

Никола Минчев: Няма имена на политици в списъка с посещавали клуба на Нотариуса

Няма имена на политици в листата с магистрати, които са посещавали клуба на убития Мартин Божанов - Нотариуса. Това разгласи зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

" Виждаме, че участниците са тъкмо тези, които са оплетени в мрежата на Нотариуса. В този частен клуб членуват точно магистрати, т.е. това е една група за въздействие вътре в правосъдната система. Системата, която би трябвало да разплете проблема е вътре в него, което значи, че тя би трябвало да се саморазследва ", разяснява той. По думите му това постанова други механизми за следствие, като парламентарната комисия. 

" Важно е да има такава комисия, с цел да се хвърля непрекъснато светлина върху този проблем, с цел да няма системата различен вид, с изключение на дейно да го преглежда ", счита Минчев. 

" Виждал съм листата и ще го дава на сътрудниците в комисията, ще стане обществен. Има имена на прокурори, съдии, вътре участва името на някогашен чиновник на ГДБОП. Вчера беше упоменато, че Нотариуса е имал арбитър, към който се обръща с " Тони ". Не знам имената наизуст, към 8 до 10 са. Това са имената, които ми е дал Атанас Атанасов ", сподели той.

" Това, което Атанасов даде като информация, включва и метода на работата. Как когато една кореспонденция бъде разпределена, един магистрат може да не я задвижи въобще. Или в случай че е дадена на магистрат, който не е част от клуба, към него се прикрепя различен, който да движи нещата ", изясни Минчев. Според зам.-председателя на Народно събрание това е доста плашещо, тъй като значи, че една кореспонденция в прокуратурата вместо да се проверява, се държи на трупчета.

" Това не е правораздаване. Ще би трябвало да изслушаме необятен кръг от лица в тази комисия, с цел да съберем детайлна информация ", сподели още той. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР