Няма и опасност за епидемия от Турция след заметресението Ситуацията

...
Няма и опасност за епидемия от Турция след заметресението Ситуацията
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Ситуацията с грипа у нас не опасна

Няма и заплаха за зараза от Турция след заметресението
Ситуацията не е кой знае какъв брой рискова в нашата страна, тъй като отмина пикът на грипната вълна.  Все още има грип, само че стотици по-малко са случаите на ковид, сподели за Нова тв проф. Тодор Кантарджиев.

След боледуване най-малко един-два месеца човек би трябвало да вземе ограничения - разнообразно хранене, придвижване, и не е зле да вземе малко витамини. Умереното взимане на витамини, само че още преди години споделих, че витамин Д е обвързван с имунитета. Намалява 15 % шанса да се заразиш с коронавирус. И децата могат да вземат витамини, само че умерено и след консултация с доктор, изяснява Кантарджиев.

Важно е да одобряваме и обичайните за сезона храни, добавя още той.

Професорът разяснява и обстановката в Турция и Сирия след тежкото заметресение.

Рискът е доста огромен, когато има лагер, където се събират хората, които изгубиха жилищата си. Говорим за стотици хиляди. Ако не се обезпечи огромно количество вода на човек за денонощие, може да се чака разпространяване на инфекции, изяснява Кантарджиев.

Риск от зараза от Турция няма, тъй като всичко ще бъде овладяно в точния момент. Мисля, че не би трябвало да се тормозим и да оказваме помощ с каквото можем, сподели още Кантарджиев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР