Няма и не се предвижда да има ограничения, свързани със

...
Няма и не се предвижда да има ограничения, свързани със
Коментари Харесай

Петков: Няма да се налагат ограничения и затварят бизнеси заради Covid

Няма и не се планува да има ограничавания, свързани със затваряне на бизнеси, няма условия за Коронавирус документи в страната и не е планувано ограничение на придвижването.

Това разгласи на брифинг в Министерския съвет министър председателят в оставка Кирил Петков след среща със здравните управляващи.

„ По огромната част от България се намира в Етап 0, с няколко области в Етап 1. Следим обстановката доста деликатно, само че данните демонстрират, че българите могат да имат едно умерено лято ”, добави още той.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев уточни, че продължава растежът на болесттите, само че той е надалеч от пиковите стойности преди няколко месеца.

„ Ще продължи увеличението на броя на случаите, само че в случай че това не води до по-тежко протичане, на натоварване на здравната система, не подлага под риск живота и здравето на пациентите, ще се оправим с тази обстановка ”, сподели той.

 istock istock
Епидемиолозите смятат, че през август ще бъдат достигнати пикови стойности и тогава ще стартира последователно нормализиране. Дали наесен ще има нова вълна, това никой в света нямало по какъв начин да планува.

„ Ситуацията сега е доста по-различна от тази, която имахме предните две години. Характеристиките на този вид на вируса са разнообразни - популяризира се по-лесно и бързо, само че не води до толкоз висока потребност от хоспитализация и лекуване, протича по-леко ”, обясни доцент Кунчев.  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР