Няма гаранция за сигурността на личните данни на пациентите, ако

...
Няма гаранция за сигурността на личните данни на пациентите, ако
Коментари Харесай

БЛС: Личните данни на пациентите са застрашени, ако се влиза с QR код

Няма гаранция за сигурността на персоналните данни на пациентите, в случай че достъпът до здравното им досие става посредством така наречен сдвояване, чрез QR код. Отговорността е прекомерно огромна и има действителна заплаха от приключване на сензитивна информация, предизвестяват от Българския лекарски съюз.

" БЛС счита за недопустимо и извънредно несвоевременно вменяването на спомагателни отговорности на персоналните лекари, които са напълно свързани с немедицинска активност и по никакъв метод не са част от диагностично-лечебния развой ", упорстват от организацията.

Според лекарите съществуват разнообразни, доста по-сигурни и работещи разновидности за следене и достъпване на данните за предоставените услуги на жителите.

" От години разнообразни браншове, боравейки с персонални данни, употребяват сигурни кодове и двойна или тройна верификация и уведомяват жителите за осъществени услуги на тяхно име. Български лекарски съюз отхвърля да носи отговорност за приключването на сензитивна информация и счита препоръчаните промени в Наредба №Н-6 за действието на Националната здравноинформационна система, свързани с активността на общопрактикуващите лекари, за недомислени и е срещу въвеждането им ", приключват от БЛС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР