Няма фактори, които да говорят за понижаване цените на горивата.

...
Няма фактори, които да говорят за понижаване цените на горивата.
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Няма фактори, които да говорят за понижаване цените на горивата

Няма фактори, които да приказват за намаление цените на горивата. Това, което следим сега е задържане на цените на суровия нефт, защото американците освободиха стратегическите си ресурси, само че това е един кратковременен резултат. Ще продължи 2-3 месеца и цените още веднъж ще тръгнат нагоре, защото търсенето е по-голямо от предлагането. Това съобщи в студиото на BTV „ Тази заран “ Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. Продължава да нараства суровият нефт. Котировките потеглиха нагоре, откакто се чуха вести за опция на въвеждане на ембарго на съветския нефт от страна на Европейски Съюз. Има риск 20% - това е съветският експорт на нефт за света да изчезне. Най-важното, с цел да не забележим някакви шокове, е да няма ембарго върху съветския нефт, добави той.



Светослав Бенчев добави, че България е в топ 3 в Европа на страните без такси за цените на горивата, както и че сме и в топ 3 в Европа по най-ниска цена на горивата.

Ако преди известно време хората пълнеха половин или един контейнер по бензиностанциите, в този момент пълнят за избрана сума. Това са 20,30,50 лева, което като количества е доста по-малко, тъй като цената е по-висока. И ние, като търговци, нямаме никакъв интерес цените да бъдат високи, тъй като това понижава потреблението. Но няма какво да се направи в тази обстановка, съобщи още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР