Няма две мнения, че при намаляването на субсидията на 1

...
Няма две мнения, че при намаляването на субсидията на 1
Коментари Харесай

Румен Гечев: Субсидията от 1 лв. е кризисен ПР заради червения картон от Брюксел

„ Няма две отзиви, че при намаляването на дотацията на 1 лева става дума за спешен ПР. В събота ние имаме заседание и ще излезем с публична позиция при първото четене в Народното събрание. “ Това сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев по време на съвещание на бюджетната комисия в Народното събрание.
Той добави, че Българска социалистическа партия от дълго време предлага диференцирани налози, понижаване на Данък добавена стойност и повече тласъци за повишението на раждаемостта. По думите му, това би трябвало да се разяснява в Народното събрание, а друг популизъм. Гечев съобщи, че представителите на Българска социалистическа партия в бюджетната комисия няма да гласоподават на това съвещание, тъй като не желаят да вземат участие в цирковете, проведени от ГЕРБ. „ Не желаем да разясняваме този спешен ПР и опитите да се отклонява вниманието на обществото от съкрушителния отчет на Европейски Съюз от през вчерашния ден. Ако четете деликатно отчета, ще разберете, че не можем да приказваме за никакъв Шенген, никакъв банков съюз и никаква еврозона”, съобщи още Румен Гечев.

Народният представител сподели още, че Българска социалистическа партия има съответно предложение, което ще внесе и в пленарна зала. „ Ние предлагаме oт 3 юни 2019 година - т.е. със задна дата, депозитите, насъбрани от партиите, които не са изхарчени, да се преведат в бюджета на България. Това е доста разумно предложение и се надявам сътрудниците от ГЕРБ, които очевидно се тормозиха, да го осмислят и да сметнат какъв брой пари би трябвало да се преведат в бюджета “, сподели още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР