Няма доказателства, че новият коронавирус може да се предаде от

...
Няма доказателства, че новият коронавирус може да се предаде от
Коментари Харесай

СЗО: Възрастно куче се e заразило с коронавируса, почина

Няма доказателства, че новият ковид може да се съобщи от домашно животно на човек, само че хигиеничните правила след контакт с домакински любим би трябвало да се съблюдават. Това съобщи представителката на Световната здравна организация (СЗО) в Русия Мелита Вуйнович, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" В Хонконг бе регистриран случай - възрастно куче се болести с новия ковид и умря - сподели тя. - Но към този момент няма доказателства, че новият ковид се предава от домашни животни на хора. Следим доста деликатно обстановката. Съблюдавайте всички хигиенични правила, с цел да съхраните домашните си любимци и себе си. "

" Регистрирани са и случаи на заразяване на хора под 17-годишна възраст с новия ковид - посочи тя. - Във Франция сега 12 младежи и младежи под 20-годишна възраст са в реанимация. "
Вуйнович добави, че споделя мнението на министерството на опазването на здравето на Русия, че случаите на заразяване с новия ковид ще намалеят през месец май. " Съгласна съм, само че всичко зависи от държанието на хората ", означи тя.

" Страните в целия свят би трябвало да обединят напъните си за бързо създаване на ваксина против новия ковид - разясни тя. - Смятам, че ще извлечем поучения от тази пандемия, с цел да сме подготвени за всяка друга зараза. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР