Няма дете, което да не е прегледано или при липса

...
Няма дете, което да не е прегледано или при липса
Коментари Харесай

Няма дете, което да не е прегледно и обслужено в столичната педиатрия

Няма дете, което да не е прегледано или при липса на кревати в столичната детска болница " проф. Иван Митев " да не е ориентирано към друга болница. Легла, когато се постанова се разкриват в разнообразни лечебни заведения. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на педиатрията проф. доктор Богомил Здравков.

Той изясни, че се усеща сериозен напор на деца, инфектирани от ковид, като изключително си проличава по амбулаторията. Повечето деца се насочват за лекуване във у дома. Редно е медиците от доболничната помощ да преглеждат пациентите, а освен да изписват лекуване, настоя доктор Здравков.
СЗО уточни при какво изискване най-тежкият стадий от пандемията може да завърши още през 2022 година
Ако казусът с неравномерното систематизиране на имунизациите и медикаментите против ковид бъде решен оперативно, най-сериозните след това...
Прочети повече
По думите му, лекуването на деца следва да бъде изписано от доктор. За изолираност на детето си, родителите би трябвало да подхващат ограничения, когато пробата за ковид е позитивен или има признаци на инфекцията. Родителите би трябвало да лимитират всички непотребни интензивности на децата си, свързани с натрупването на доста хора, прикани проф. Здравков.

„ Има огромен брой инфектирани деца, само че на този декор потребността от хоспитализация е относително по-малка. Предимно амбулаторно се лекуват по-голяма част, в болница постъпват деца със сериозна клинична карта. Към момента протича по-леко болестта, визира горните дихателни пътища и белодробният паренхин е по-малко обиден “, безапелационен бе шефът на педиатрията.

Той увери, че няма пациент, който да не е съответно обслужен или прегледан.

Още:
Българската болнична асоциация: Когато има потребност, кревати се откриват на всички места
Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация увери, че когато има потребност, кревати се откриват на всички места и когато има нужда,...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР