Няма държава в света, в която да няма поне една

...
Няма държава в света, в която да няма поне една
Коментари Харесай

11 странни закона по света, които объркват туристите

Няма страна в света, в която да няма най-малко една възбрана на територията й. Но някои неща, които са неразрешени със закон, са в действителност много странни. Преди да посетите нова страна, добре е да се запознаете с разпоредбите и законите, с цел да не попаднете в неприятна обстановка. Ето 11 от най-странните закони по света:

АВСТРАЛИЯ
1. В неделя след 12 часа на обяд е неразрешено да посещавате публични места с розови панталони.
2. Само лицензиран електротехник може да сменя електрическите крушки. В противоположен случай ще бъдете санкционирани!
АНГЛИЯ
3. Забранено е да прекарвате наедрял добитък по улиците от 7 до 22 часа, с изключение на с експлицитното позволение на полицията.
4. Забранено е да се целувате на жп гари. Навсякъде има табели “целуването неразрешено ”. Властите считат, че дългите обятия могат да причинят закъснение в работата на чиновниците.
ИТАЛИЯ
5. От 2008 година е неразрешено да се хранят гълъбите на площад “Сан Марко ” във Венеция, тъй като това унищожава историческите монументи и здания. Освен това, знае се, че птиците популяризират разнообразни болести.
6. В Еболи е неразрешено влюбените да се целуват в леки коли и други транспортни средства.
7. В Ераклея, град покрай Венеция, е неразрешено да се строят пясъчни фигури на брега, тъй като по този начин хората “не могат да се разхождат около бреговата линия ”.
8. На остров Капри е неразрешено носенето на шумни дървени налъми и обувки.
СИНГАПУР
9. Хора, които не могат без дъвка, да внимават доста в Сингапур. От 1992 година дъвченето на дъвка се санкционира с санкция. Хората тук считат, че дъвката е нездравословна за здравето и замърсява околната среда.
ЯПОНИЯ
10. През 2008 година страната приема така наречен “метаболичен закон ”, съгласно който при хора от 40 до 74 години, талията би трябвало да е не повече от 86 см при дамите и не повече от 90 см при мъжете. Така Японие се бори със затлъстяването. От 2015 година тези, които “не съблюдават този закон ” подлежат на санкция.
ИНДИЯ
11. През 2016 година в Индия се приема “данък лой ” за понижаване потреблението на нездравословни храни. В щата Керала се заплаща спомагателен 14,5% “данък лой ” за хамбургери, пица, понички и други мазни и нездравословни храни, които се сервират в заведенията за хранене.

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР