Няма държава, която да се е отнасяла по-приятелски към Северна

...
Няма държава, която да се е отнасяла по-приятелски към Северна
Коментари Харесай

За какво се разбираме със Северна Македония - че Климент, Наум и цар Самуил са част от българската история

Няма страна, която да се е отнасяла по-приятелски към Северна Македония от България. В това беше безапелационен проф. Кирил Топалов, който е част от смесената българо-македонска комисия за изясняване на историята.
Той беше безапелационен – в Северна Македония най-големият знак за власт е какъв брой мощно приказваш срещу България, че сме фашисти и окупатори. Ние ги признахме като страна първи след разпада на Югославия, подарихме им танкове – никой не е направил толкоз доста, съобщи професорът.
 Борисов заблуждава за резолюцията от Екологичен потенциал и във връзка със Северна Македония Борисов заблуждава за резолюцията от Екологичен потенциал и във връзка със Северна Македония
" В рамките на диалога министър председателят Борисов уточни, че е доста угрижен от вкарването на ОМО Илинден и " македонско малцинство " в Бълга...
За Гоце Делчев не постигнахме единодушие, на следващия ден заседаваме още веднъж в Скопие. Той на никое място не се показва за македонец, даже на районно равнище, въпреки ние да сме склонни това да го признаем. За Самуил постигнахме единодушие, че е последовател на българската историческа традиция, че Климент и Наум са хора на българския царски двор – само че това въобще не доближава до обществото в Северна Македония, сподели Топалов пред Българска национална телевизия. Няма пренаписване на учебници в Северна Македония – ние имаме няколко основни забележки там, акцентира той.
Проф. Топалов даде образец – българите са номадско племе, занимавало се с хищничество. Това е първото изречение в учебник по история за 7 клас в Северна Македония, по думите му. Не дават знак, че ще има опит за смяна в образователните стратегии, съобщи професорът.
До 1944 година народът е един – по-късно Македония е основана като страна от Коминтерна. Дотогава е едно (бел. ред. – с България), сподели проф. Топалов. А за македонския език професорът сподели – политически ходове.
Според проф. Топалов, работата на взаимната комисия със Северна Македония не е завършила. Той има вяра, че доста хора в Северна Македония чуват интервютата по българските медии, тъй като наблюдават българския информативен поток.
 Българо-македонската комисия ще заседава идната седмица Българо-македонската комисия ще заседава идната седмица
На 15 и 16 октомври в Скопие ще се състои срещата на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси. Това заяви за БГНЕ...
Славянска писменост няма, славянски език няма – по този начин проф. Топалов поддържа концепцията да е празник на българската, а не на славянската книжовност. Той добави, че има нападателни старания от страна на Русия това да не се случва.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР