Няма данни за пострадали хора, а причината за инцидента на

...
Няма данни за пострадали хора, а причината за инцидента на
Коментари Харесай

Част от Кримския мост се срути

Няма данни за потърпевши хора, а повода за случая на Кримския мост и размерът на вредите са в развой на изясняване , съобщи ТАСС .

Агенция Фокус заяви по-рано през днешния ден, че на Керченския мост в Крим се е запалила цистерна с гориво.

" По предварителна информация горивна цистерна се е запалила на една от секциите на Кримския мост, корабните арки не са развалени ", съобщи РИА, като се базира на локален чиновник.

Движението по моста беше прекратено.

Агенция ТАСС отбелязва, че случаят е станал към 06:00 ч. московско време. Информационният център на Националния комитет за битка с тероризма заяви, че на пътната част на моста се е взривил камион, който е възпламенил седем цистерни с гориво от трен на железопътната част.



Откритият пожар на моста към този момент е сподавен.

Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов съобщи, че вследствие на случая са се срутили два пояса от пътната част на Кримския мост. Според образната оценка една пътна връзка от Керч до Таман е непокътната, сподели той.

Локомотивът с част от разваления трен е изтеглен на гарата в Керч.

Съветникът на кримския началник Олег Крючков съобщи, че по предварителни данни няма жертви.

Последици

Движението по пътните и железопътните сектори на Кримския мост е лимитирано. Корабният трафик в Керченския пролив не е нарушен и фериботният преход ще стартира да действа още през днешния ден.

Двата най-близки влака до Симферопол от Москва и Санкт Петербург закъсняват, а крайградските железопътни линии до Крим са спрени до премахване на последствията от изключителната обстановка.

Кримските управляващи оповестиха, че полуостровът е екипиран с гориво и храна, а логистичните схеми при положение на изключителна обстановка са създадени. Губернаторът на Севастопол Михаил Развозжаев също съобщи, че градът има ресурси от храна и бензин и не се чака дефицит.

Сроковете за възобновяване на моста ще станат ясни след потушаването на пожара и осъществяването на експертиза.

Настаняването на почиващите в санаториумите и хотелите на Крим, чийто период изтича, ще бъде удължено поради случая на Кримския мост, а всички разноски ще бъдат обезщетени за сметка на републиката.

За водачите са проведени паркинги наоколо до село Илич и на разклона Таман-Волна. В Краснодарския край има подготвеност да бъдат открити още седем паркинга, в случай че се наложи.

19-километровият мост през Керченския пролив беше открит от президента Владимир Путин през 2018 година, четири години откакто Москва анексира Крим.

Твърди се, че той е основна цел за украинските сили, които нападат съветската логистика



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР