Няма данни, които да поставят под съмнение професионалните качества на

...
Няма данни, които да поставят под съмнение професионалните качества на
Коментари Харесай

Иван Гешев се яви на изслушване пред Комисията по атестиране и конкурсите

Няма данни, които да слагат под подозрение професионалните качества на Иван Гешев да заеме поста основен прокурор - това е общото мнение на членовете на Комисията по атестиране и състезанията към Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. На съвещанието участва и единственият номиниран за идващ обвинител номер едно.

Изявление от 30 секунди направи Иван Гешев във връзка със спрените предаватели на Националното радио. Проверката продължава. Днес това, което е открито от разпитите през почивните дни, ще бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, тъй че от през днешния ден най-късно до петък, само че евентуално по-рано от петък, ще стане ясно в обществено изказване на прокуратурата какво е установено във връзка със прекъсването на "Хоризонт " в петък.

Що се отнася до чуването, става дума за първото от двете чувания, през които би трябвало да мине Иван Гешев, преди да се стигне до формалното потвърждаване на тази кандидатура преди гласуването й на 24 октомври.

Комисията по атестирането и състезанията е 12-членна. В нея има както членове на Прокурорската гилдия, по този начин и магистрати. Горе-долу за към 50 минути завърши всичко с 40-минутен отчет, който показа ръководителят на Комисията Даниела Машева и в който се наблюдава професионалната кариера на Иван Гешев, актовете, които е произнасял, и се подчертава на поддръжката, която е получил от разнообразни институции, само че най-много от средите на прокуратурата.

Утре Иван Гешев ще мине през същата процедура, само че пред Етичната комисия, която би трябвало да се произнесе по неговите етични качества.

След като чу заключението на Комисията по атестиране и състезанията, единственият претендент за основен прокурор разяснява, че тези, които са очаквали да образуват своята позиция въз основа на откритото към неговата професионална кариера, явно ще бъдат разочаровани и вместо да си губят времето, по-добре "да насочат своите старания към други сегменти на своята активност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР