Няма да видим вълна на промяна в местната власт.Тази прогноза

...
Няма да видим вълна на промяна в местната власт.Тази прогноза
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ако подкрепата за кабинета падне критично, ротацията може да се случи и по-рано от март

" Няма да забележим вълна на смяна в локалната власт . "

Тази прогноза направи в изявление за Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ".

" Няма партия на хоризонта, която да е на вълната на очакванията и упованията на хората , която да успее да направи огромна смяна в локалната власт. Картата няма да бъде радикално изменена . Не мисля, че към този момент може да се приказва за някакви замъци. Има кметове, които седят доста мощно по места, оформили своя цитадела с марката " ГЕРБ ", като Бургас, Враца, Стара Загора и прочие Със сигурност ще има някъде пробив. "

Според Ганев на последните парламентарни избори преднината на ПП-ДБ в София е била " мъчно преодолима отдалеченост, само че в последните няколко месеца те са в ерозия на публичната поддръжка и доста зависи от претендента на ГЕРБ, тъй като при претендента на ПП-ДБ има вътрешно напрежение ".

Много значим е въпросът кои са електоратите, които няма да са показани на балотажа и които ще би трябвало да избират сред други варианти, акцентира Ганев. Според него претендентите на Българска социалистическа партия и " Възраждане " - Ваня Григорова и Деян Николов, ще са имената с най-голяма поддръжка, които ще останат отвън балотажа и това по какъв начин ще гласоподават техните гласоподаватели на балотажа " ще реши изборите в София ".

Близо 70% е негативната оценка за работата на кабинета. Борисов се нарежда тактически и не желае да се ангажира с този състав на кабинета, тъй като си дава сметка за неговата непопулярност, разяснява Димитър Ганев в предаването " Преди всички ". По думите му водачът на ГЕРБ не желае да обира негативите от дейностите на държавното управление и то в подтекста на приближаващите локални избори .

" И тази отдалеченост наподобява политически здравословна за Борисов и ГЕРБ . "

Ако държавното управление продължи тази линия и падне на сериозни равнища на поддръжка, то след локалните избори може да се мисли за по-бърза ротация от тази, която имаме планувана за март , акцентира Димитър Ганев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР