Няма да участваме в преговори за Конституцията, няма да даваме

...
Няма да участваме в преговори за Конституцията, няма да даваме
Коментари Харесай

Нинова: Гласове няма да дадем нито за конституционни промени, нито за ВНС

Няма да участваме в договаряния за Конституцията, няма да даваме подписи за тези 120, нужни за внасяне на законопроекта и няма да подкрепим с гласове тези нужни 160, с цел да се свика Велико национално заседание. Това удостовери водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , представена от БГНЕС.

„ Категорични сме, че този парламент и това държавно управление са изчерпани. На финала на този мандат, без съществено публично доверие, не може да разисква и взема решение този въпрос “, счита Нинова.

Лидерът на левицата разгласи, че от партията се опълчват още против премахването на преамбюла в главния закон от плана, направен от ГЕРБ, където е записано, че България е демократична, обществена и правова страна.

„ Това не е смяна на модела, който се чака от обществото, а замяна на въпроса, с цел да се печели време от ръководещите. Няма да станем съучастници в този развой “, безапелационна бе Корнелия Нинова , която увери, че парламентарната група на партията ѝ е безусловно консолидирана по тематиката.

Нинова опроверга думите на водача на „ Воля “ Веселин Марешки, съгласно който тя е провела среща с дипломат на западна страна в София, на която е трансформирала позицията си по тематиката. „ Категорично не! Никой не ме е канил, не съм се срещала с никого “, съобщи тя.

Според нея провелите се политически съвещания сред партиите в ръководещата коалиция за промени в главния закон са по-скоро договаряния, тъй като на тях „ Обединени патриоти “ са сложили ясни условия. „ Или ще приемете нашите оферти, или няма да дадем подписи. ГЕРБ, всъщност, не одобряват някои оферти и не биха ги подкрепили, само че биха създали компромис, единствено и единствено да има подписи “, счита Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата взе участие в полемика с депутати на Българска социалистическа партия от Седмото Велико национално заседание, взели участие в изработването и приемането на в този момент настоящата Конституция, които също изрично се опълчиха на концепцията за промени в нея: „ Категорично се противопоставяме на опитите на ГЕРБ и присъдружните им организации да заличат настоящата българска Конституция “, написаха те в обща декларация, където още приканиха „ всички виновни политически сили да не легитимират този рисков развой на конституционна самоинициатива “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР