Няма да участваме в опити за инженерен кабинет и в

...
Няма да участваме в опити за инженерен кабинет и в
Коментари Харесай

Мая Манолова: Няма да участваме в опити за инженерен кабинет

Няма да участваме в опити за инженерен кабинет и в непублични диалози. Няма вид ГЕРБ да се опита да остане във властта през специалисти. Дали ще има кабинет и държавно управление е отговорност на първите три партии. Голямото доверие на българския гласоподавател носи и огромни отговорности. С вота, който получих, нямам ангажимент да сформирам държавно управление.

Това съобщи Мая Манолова от обединението " Изправи се! Мутри вън! " в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Искам да видя кой народен представител ще гласоподава срещу проверка на Борисов, която да покаже къде отидоха милиардите, предопределени сякаш за дребния бизнес и за COVID-кризата. Първият план на решение, който ще внесем ще е за Комисия по проверката. Хората би трябвало да знаят по какъв начин са се харчили парите от хазната и за какво бизнесът изнемогва, а семействата са в смут за заплащането на сметки, до момента в който приятелският кръг на Борисов си раздели последната порция от 5 милиарда лева, разпределени през черните каси на властта, добави Манолова.

Тя добави, че Комисията по проверка ще стартира работа с инспекция на " Автомагистрали ", " Монтажи ", ДКК, Държавния ВиК холдинг, ББР, Държавната петролна компания, санирането и концесиите, в това число концесията на летище София.

Протестът победи статуквото и с гласа си жителите отрязаха пъпната шнур на Борисов към хазната. Невъзможно е да се сформира кабинет " Борисов 4 ". Партиите на митинга са първа политическа мощ. Няма да допуснем идващ кабинет на ГЕРБ и Движение за права и свободи, безапелационна бе Манолова.

Българският народ ни отреди значимата роля да сме парламентарната група на жителите, парламентарният омбудсман. Имаме ангажимент за поддръжка на микропредприятията и за увеличение на приходите на българските жители. Първите промени, които ще внесем, са в Закона за изключителното състояние. Ще предложим микропредприятията, на които оборотите са намалели с повече от 30 % поради COVID-кризата, да получат директна поддръжка в размер на една депутатска заплата. За останалите наранени от пандемията компании ще предложим да бъдат поети непрекъснатите разноски (наеми, осигуровки, режийни) до края на годината, добави тя.

Имам ангажимент да внесем нашите планове, които сме дали обещание на жителите - Закон за персоналната помощ, промени в Закона за изключителното състояние, Закон за частния банкрут, безапелационна бе Манолова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР