Няма да спират електричеството на битовите абонати, ако не са

...
Няма да спират електричеството на битовите абонати, ако не са
Коментари Харесай

Вече до 30 дни няма да спират тока за неплатена сметка

Няма да стопират електричеството на битовите клиенти, в случай че не са си платили сметките цялостен месец. Досегашният период, контрактуван от държавното управление, беше за изчакване до 20 дни. Сега той става 30 дни. Извън рецесията обичайният период за прекъсване беше 10 дни след приключване на периода за заплащане на сметката. Това разгласи енергийният министър Теменужка Петкова.

70 % от сметките са платени без закъснение, 26 % са заплащания, осъществени в снадки от закона период до момента, който беше 20 дни, заяви Петкова.

" Няма нито един битов клиент, на който да е спряно електричеството заради неплащане.Това демонстрира, че тази мярка, която държавното управление предложи, в действителност работи ", заключи Теменужка Петкова.

Сключени са били над 10 700 самостоятелни съглашение с битови консуматори, подписани от трите електроразпределителни предприятия.

Отчет на място в жилищата на хората без отдалечена форма ще стане тогава, когато националният действен щаб каже, че това може да се случи, изясни министърката за отчитането на топломерите. Що се отнася до топлофикационните сдружения, КЕВР сега прави преизчисление на своите ценови решения за цената на природния газ. Те са свързани с предоговаряне на цената с " Газпром ", разяснява министърът на енергетиката. По закон срокът, в който КЕВР би трябвало да излезе с тези решения, е 30-дневен, напомни тя.

Може би обаче малко по-рано ще излязат със своите калкулации, с цел да може оптимално бързо да се преведат парите на всички клиенти на " Булгаргаз. Няма да се бавим нито ден. Нашият блян е сдруженията и бизнесът да получат тази сума, която е надвзета, даде обещание Теменужка Петкова.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР