Няма да скрия разочарованието си, че Зоран Заев подава оставка

...
Няма да скрия разочарованието си, че Зоран Заев подава оставка
Коментари Харесай

Плевнелиев: Трябва да спрем да повтаряме, че българите сме беден народ

 " Няма да скрия разочарованието си, че Зоран Заев подава оставка и свиква предсрочни парламентарни избори. Битката в Северна Македония ще е много тежка и сложна. Същата тежка и сложна борба го чака и президентът да резервира спокойствието в страната " съобщи пред Българска национална телевизия някогашният президент на България Росен Плевнелиев по мотив последните събития в Северна Македония след отказа ѝ да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

Относно отсроченото решение на ``Фолксваген`` да построи собствен цех в Турция Плевнелиев уточни, че по този метод България още веднъж е в играта.

,,Все още не губим борбата. В този футболен мач сме на аварийна пейка и сме подготвени да влезем в играта. Продължаваме да се надяваме и да работим. Ако ``Фолксваген`` избере България, годишният оборот ще бъде над шест милиарда евро, което би трансформирало напълно стопанската система на страната ни, както се случи в Словакия и Чехия. Ето за какво не трябва да си седим комфортно в блатото и да споделяме, че сме небогати и нямаме опция. Убеден съм, че България е подготвена да притегля стратегически мегафабрики``, разяснява някогашният държавен глава.

,,Разбира се, че Брекзит ще се случи рано или късно, само че видяхме по какъв начин Брекзит е знак на това по какъв начин популисти могат да съсипят една страна като Великобритания``, показа мнението си Плевнелиев за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Относно избора на нов основен прокурор на България Росен Плевнелиев сподели, че процедурата е ``с много въпросителни`` и прикани президентът Румен Радев да се намеси и да приключи избора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР