Няма да си подам оставката. На 6 март акад. Николай

...
Няма да си подам оставката. На 6 март акад. Николай
Коментари Харесай

Въпреки критиките от всички страни! Тагарев: Няма да подам оставка!

Няма да си подам оставката. На 6 март акад. Николай Денков ще подаде оставката на целия кабинет. Не виждам за какво да бързам с два дни по-рано.

 

Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев преди чуването му в парламентарната комисия по защита.

 

Трябва да има промяна, това е неработещ министър, за мен той не си е приключил работата, сподели по-рано днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов за министъра на защитата.

 

Нулева работа за Украйна, всичко до момента, което беше свършено, беше свършено от Народното събрание, Тагарев свърши една огромна нула, сподели и съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

 

Тодор Тагарев би трябвало да си върви по най-бързия метод от българската политика, смята и Борислав Гуцанов от „ Българска социалистическа партия за България “.Според „ Възраждане “ Тагарев би трябвало да бъде " обвинен и съден за шпионаж в интерес на непозната страна ". 

 

Всички евроатлантически сътрудници доста харесват Тодор Тагарев, отговори съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и добави, че не схваща желанието за неговата оставка.

 

" Аз съм уведомил и двете политически сили, че съм подготвен да приказвам в какъвто и да било формат ", добави Таарев.

Той изясни, че не може да разкрива детайлности за това по кое време БТР-те ще заминат за Украйна. По думите му те са " законна военна цел ". Военният министър прикани за самообладание. 

" Престижно е в евроатлантическата общественост да се оказва помощ на Украйна. Има някаква битка може би кой има принос за този авторитет. Бих споделил, че принос има кабинетът, ние работим съвършено с цялостно схващане какво значи да оказваме помощ на Украйна ", изясни министърът.

 

Тагарев изясни, че поканата за срещата в Париж в понеделник е била към премиера Николай Денков, само че подсети, че същия ден той бе в Украйна, затова  отишъл министърът.

 

“Доволен съм, че комисията по защита реши да прегледа въпроса с това каква помощ предоставяме на Украйна. Помагайки ѝ, ние оказваме помощ на себе си. Ако Украйна се отбрани, ще имаме една по-добра сигурност в Европа. България е една от страните, които ѝ доставят съразмерно най-вече помощ. Предоставили сме обилни размери - над 7 хиляди тона материални средства, главно муниции. Ако ги считаме във вагони, това са някъде 140-150 вагона. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени муниции, милиони патрони и други Ще продължим да вършим това съгласно нашите благоприятни условия ”, сподели още министърът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР