Няма да се затварят детски градини у нас засега. Това

...
Няма да се затварят детски градини у нас засега. Това
Коментари Харесай

Радка Аргирова: Няма да се затварят детски градини у нас

Няма да се затварят детски градини у нас към този момент . Това съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова в ефира на Нова телевизия. Тя съобщи, че главната цел на новия проект за битка с пандемията е предварителна защита и понижаване на натиска върху здравната система. По думите й вирусът се предава доста повече при децата, само че те го прекарват по-леко и в множеството случаи не схващат.

Според нея с новия проект има предвидимост, а хората могат да наблюдават трендовете и да са готови хората. Тя изрази вяра, че няма да се стига до запълване на интензивните кревати до над 80%.

" Боя се, че не се съблюдават ограниченията - маски, стерилизация. Боя се за възрастните хора, изключително в случай че не са имунизирани ", сподели още проф. Аргирова.

По думите й вирусът се предава доста повече при децата, само че те го прекарват по-леко и в множеството случаи не схващат. " Те го придвижват, тук е заплахата. Те имат баби, дядовци ", сподели Аргирова. " В групата на най-малките няма данни, които да ни тормозят ".
 7034 новозаразени и 84-ма умряли с Коронавирус за денонощие
7034 новозаразени и 84-ма умряли с Коронавирус за денонощие

Излекуваните са 4071, а на 29 683 души са били сложени ваксини

Според нея документите за антитела би трябвало да отпаднат. Тя счита, че на хората с подправени документи би трябвало да бъде даден късмет да се имунизират.

Аргирова разяснява и бустерните дози. " Преди към 10 дни се появи в научните среди концепцията, че би трябвало да се смени метода и да не се вършат непрекъснати бустери. Но би трябвало да забележим какъв брой резистентен ще е Омикрон. Според вирусолозите това ще е или финален, или един от последните разновидности. Тогава е допустимо да се направи универсална ваксина. Не е изключен и различен поход. Да се види в коя част на света какъв вид е преобладаващ и да се приготви такава ваксина ", изясни Аргирова.

Относно митинга в сряда против зелените документи, проф. Аргирова счита, че участниците са били съществено застрашени от заразяване. " 40-50% може би ще се заразят. Как ще го изкарат - не знам. Не е загадка, че сред тях има имунизирани ", разяснява вирусологът.
анкета
Какво ще извършите при идването на Омикрон?
Ще се имунизирам Ще си сложа бустер доза Маски и отдалеченост Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет Стига сте ни плашили
Ще се имунизирам

Ще си сложа бустер доза

Маски и отдалеченост

Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет

Стига сте ни плашили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР