Няма да се връщаме към декларацията на Офендърс, довела до

...
Няма да се връщаме към декларацията на Офендърс, довела до
Коментари Харесай

Ако Соу беше по, Кайседо ще е най в ЦСКА

Няма да се връщаме към декларацията на " Офендърс ", довела до стихия в ЦСКА. Тя беше оповестена след прехвърлянето на нападателя Али Соу в Русия. И тогава го написах - тя не беше в вярното време. И тогава бях уверен, че Жорди Кайседо ще замести Соу по най-хубавия метод. Еквадорецът стартира да убеждава с представянето си на терена, че освен може да размени гамбиеца, само че да го надмине при " алените ".

ЦСКА е първи тим на Кайседо в Европа. Много постоянно е нужно време за адаптация. На Жорди не му беше нужно. Отбеляза гол още в първия си мач - контролата с Локомотив (София), по-късно донесе триумфа с 1:0 над Черно море. Асистира за победното попадение против Етър, с цел да разплаче през вчерашния ден Ботев (Враца) с хеттрик. И по този начин, досега баланъст на нападателя е 6 мача, 535 минути, 4 гола, една асистенция и 2 жълти картона.
 Снимка 497039
Източник:

Това е сухата статистика. Зад нея стоят качествата на играча. А те не са по никакъв начин малко. Екваворецът е мощен физически, само че в това време извънредно бърз. Играе чудесно с глава, която е огромната разлика в негова изгода в съпоставяне със Соу. Към момента води и по различен индикатор - дузпите. Соу пропиля шанса да направи ЦСКА първенец с изтърван 11-метров углавен удар, а по-късно направи същото на финала за Купата на България против Локомотив (Пловдив). Вече изпорти дузпа и в Русия. В същото време Кайседо сподели образно по какъв начин би трябвало да се бие от бялата точка - мощно и точно. Вратарят на Ботев улови ъгъла, само че нямаше по какъв начин да избави подобен съвършен изстрел. Това е индивидът за дузпите в ЦСКА и нека Бруно Акрапович го е схванал. Защото и в този аспект не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки и да се налучква. " Червените " получиха две дузпи в efbet Лига през сезона, пропуснаха и двете - първо Тиаго, а по-късно Георги Йомов.

Овена Кайседо или Цар Лъв, както го назовават в родината му, е цар на втория етаж, само че се понрави и с отлична техника, която е нов плюс към физиката му, скоростта и положителното разпространение. Срещу Ботев впечатли с финт, мушкайки топката бързо сред краката на Христо Златински пред наказателното поле. Последва бърз удар, който обаче беше избавен. Първият хеттрик сигурно ще даде огромна доза самочувствие на нападателя. Али Соу си потегли от ЦСКА с един мач, в който означи 3 пъти - при триумфа с 5:1 над Септември (София). Очаквам еквадорецът да усъвършенства това достижение на Соу и доста други. Ако Али беше " по " в ЦСКА, Кайседо ще е " най ".
 Снимка 517382
Източник:

Но всичко по реда си. Жорди е единствено на 23 години, бъдещето му на " Армията " е пред него. Четири гола в 6 мача е чудесно начало. По пътя на огромната цел, която той може да извърши. А точно - да усъвършенства още веднъж върха за чужденец с най-вече попадения за " алените ". Лидер в този момент е точно Соу - 46 гола в 101 мача.

Че Жорди Кайседо е в ЦСКА, а не в Лудогорец (ако е правилно, че разградчани също са го искали) е прелестна вест за почитателите на " армейците ". Този трансфер е следващият удар на основния управител Стойчо Стоилов. Който не стопира да води в България футболисти от скромни задгранични клубове, които се приспособяват у нас, осъществят и по-късно биват продавани за в пъти по-големи суми зад граница. Така се прави, само че е доста мъчно да го правиш постоянно. Той съумява.

Другата добра вест за ЦСКА е Бисмарк Чарлз. Младият ганаец също оставя отлични първични усещания. Ако ЦСКА имаше един Али Соу и разчиташе главно на неговите голове, в този момент има двама в предни позиции, които са подготвени да късат мрежите на противниците и да радват публиката. Как ще се развият, времето ще покаже. Но началото е повече от обещаващо.
 ЦСКА поздрави Жорди Кайседо
ЦСКА поздрави Жорди Кайседо

" Червените " означават, че играчът им е изиграл 535 минути с екипа на ЦСКА, в които е отбелязал 4 гола и е дал една асистенция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР