Няма да се стигне до рязък разрив между България и

...
Няма да се стигне до рязък разрив между България и
Коментари Харесай

Гърдев: Няма да се стигне до рязък разрив между България и Русия

" Няма да се стигне до внезапен раздор сред България и Русия. Дори дипломатическите връзки да бъдат прекъснати, ние ще би трябвало в един миг още веднъж да ги откриваме, предвид на процесите в района ", съобщи специалистът по интернационалните връзки и сигурност Димитър Гърдев за пред Нова нюз.

Според него дипломатическите връзки могат да бъдат принизени до две равнища - след затваряне на посолството да има единствено консулство или да има легация.

" Освен в случай че не се вземе политическо решение от Путин за спиране на дипломатическите връзки, както и такова от Народното събрание им. Има доста съществени забележки в информацията към изгонването на 70-те дипломати. Данните за непознатите служби би трябвало да бъдат оповестявани обществено, тъй че жителите да имат визия за активността им ", счита той.

По думите му можеше да се изясни, че изгонването им е част от общо решение на Европейски Съюз и то е обвързвано с политически дейности на съветската страна, по този начин България нямаше да наподобява като форма на провокация.

" Има два отчета на ДАНС, в Министерство на външните работи са получени единствено описи, тъй като те съставляват пощенска кутия за решенията на премиера ", уточни Гърдев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР