Няма да се сключват нови договори за саниране на жилищни

...
Няма да се сключват нови договори за саниране на жилищни
Коментари Харесай

Няма да се сключват нови договори за саниране на жилищни сгради

Няма да се подписват нови контракти за саниране на жилищни здания, до момента в който не приключат дейностите по към този момент утвърдените за финансиране 2022 здания в цялата страна. Това оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството.
 
От там допълниха, че осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания не е спряно. Преди да бъдат сключвани нови контракти по нея, е належащо да приключат дейностите по към този момент утвърдените за финансиране здания.
 
Към днешна дата са въведени в употреба 541 здания. В развой на осъществяване на строително-монтажни работи са 594 здания. Мерки по възстановяване на енергийната успеваемост следва да бъдат осъществени и по още 887 здания.
 
След привършване на всички действия по обновяването на утвърдените здания, ще бъде изработен разбор на свободния финансов запас, преди да бъде възобновен приемът на документи в Българска банка за развиване за подписване на нови контракти за целево финансиране.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР