Няма да се подадем на подобен рекет, заяви премиерът Кирил

...
Няма да се подадем на подобен рекет, заяви премиерът Кирил
Коментари Харесай

Петков за спирането на руския газ: Няма да се поддадем на подобен рекет |

" Няма да се подадем на сходен рекет ", съобщи министър председателят Кирил Петков преди днешното съвещание на Министерски съвет във връзка новината, че.

". Няма да има намаляване на подаването на газ към консуматорите по никакъв метод. Министерството на енергетиката има явен проект за деяние, в това число подготвен проект за различни източници ", увери той.

" Спирането на газа е жестоко нарушаване на контракта и е шантаж за потребление на извъндоговорен проект за заплащане в рубли през трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито парите на българските жители. " (В края на март Владимир Путин издаде декрет за заплащането на газ в рубли, а не в долари, както е по контракт - б.а.)

Премиерът увери, че България преглежда всички контракти с " Газпром ", в това число и контракта за пренос през нашата страна. Той засяга така наречен Южен/ Турски/Балкански поток, през който минава газът от Русия за Сърбия. 

" Едностранно деяние на изнудване е неприемливо ", сподели той.

" След милиардите, изхарчени за Турски поток, виждаме политиката на ГЕРБ до каква степен ни докара. Да, имаме джип на " Аркад " в гаража на госпожа Арнаудова (пиарката на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова, в чийто гараж бе открит първокласният автомобил при ареста ѝ през март - б.а.). Да, нямаме 3 милиарда в хазната, тъй като са изхарчени за Турски поток, и не, нямаме диверсификация на база на всичко това. "

Премиерът съобщи, че тази заран е разговарял с гръцкия си сътрудник, който го е уверил, че градежът на интерконектора върви по проект и ще бъде приключен до края на юни. С Кириакос Мицотакис са разговаряли още и за общи дейности за диверсификация с полутечен газ.

Петков заяви, че е разговарял и с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е декларирала: " Едностранно нарушение на контракта сред Газпром и България не е проблем единствено на България, само че и на Европейския съюз и ответните дейности ще бъдат общи. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР