Няма да се плаща за определени клинични пътеки след отпадане

...
Няма да се плаща за определени клинични пътеки след отпадане
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: РЗИ искат хоспитализация на болни с Ковид, а болниците нямат възможност

Няма да се заплаща за избрани клинични пътеки след отпадане на изключителната епидемиологична конюнктура, сподели от трибуната на Народното събрание някогашният здравен министър Костадин Ангелов.

Той прочете писмо от РЗИ до всички лечебни заведения:  " Независимо, че от 1 април отпада изключителната епидемиологична конюнктура, следва да се направи организация за безотказна хоспитализация за пациенти с коронавиррусна зараза. В наличните инфекциозни отделения и други структури за болнично лечение може да се одобряват заболели с Ковид 19. Необходимо е да се обезпечат кревати при прецизна изолираност. И да има безотказна хоспитализация. "

Това е хуманно, само че регламентите опонират на това. Болницата няма контракт по инфекциони заболявания, няма инфекционист, само че е длъжна да лекува пациенти с Ковид 19. Тези законии опонират на действителността - разяснява Ангелов от трибуната.  

Поводът беше второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравното обезпечаване (Вносители: Антон Тонев и група народни представители, 24.3.2022 година Приет на първо гласоподаване на 31.3.2022 г.) и законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравното обезпечаване 47-254-01-30.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР