Няма да се откажа. Ще изпълня единодушното решение на Конституционния

...
Няма да се откажа. Ще изпълня единодушното решение на Конституционния
Коментари Харесай

Цветков за връщането си в Сметната палата: Саботира се решение на КС, няма да се бия с охраната

" Няма да се откажа. Ще извърша единомислещото решение на Конституционния съд, с което съм възобновен като ръководител на Сметната палата. Явно се прави всичко допустимо да не бъда позволен да извършвам своите отговорности. "

Това съобщи пред БНР Цветан Цветков, чието освобождение като началник на Сметната палата Конституционният съд разгласи за противоконституционно, откакто предходният състав на Народното събрание го в профил от поста му.

" За да мога да осведомявам обществеността какво тъкмо се е случило, с тази информация, с която разполагам, би трябвало да встъпя в осъществяване на своите отговорности. Става въпрос за одитни отчети на трупчета и за прекъснати административно-наказателни преписки без правно съображение. Това се е случило в тези 6 месеца. "

Цветков посочи, че приказва за " нарушавания и злоупотреби с обществени запаси " и заявява, че в случай че встъпи в служба, обществото ще бъде осведомено.

Цветан Цветков разяснява, че по време на неговия мандат не е имало партийни позвънявания, само че при първия подобен опит се е стигнало до неговото премахване.

Преди да се насочи към работното си място той добави още, че " няма да се бие с защитата " на Сметната палата, само че в случай че не бъде позволен да извършва отговорностите си, ще търси правата си по правосъден ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР