Няма да се извършват рокади в министерството, освен ако няма

...
Няма да се извършват рокади в министерството, освен ако няма
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Работим за реализиране на втори транш самолети Ф-16

„ Няма да се правят рокади в министерството, в случай че няма потвърдени злоупотреби “, акцентира още Димитър Стоянов
„ Просперираща страна без мощна войска няма “, това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов, който показа екипа си и целите на ведомството.

По думите му главно внимание ще се обърне на модернизацията на армията.

„ Синхронно ще се движат плановете за нов патрулен транспортен съд и нови изтребители. До средата на август ще се подпишат и контракти за въоръжение на новите кораби. Най-спешните планове са придобиване на нови бойни машини за Сухопътните войски, с които да се образува батальонна бойна група, и осъществяване на втори транш самолети Ф-16 “, уточни Стоянов.

Според него е проблем приключването на летателния запас на МиГ-29 и съобщи, че се водят договаряния със съюзни страни да ни дават самолети на лизинг.

„ Имал съм срещи с посолства на разнообразни страни, подготвили сме и изпратили писма с искане на информация дали могат да ни бъдат предоставени самолети на лизинг “, сподели още Стоянов. 

Служебният боен министър уточни, че ще инициира основаването на Фонд „ Отбрана “.

„ В него неусвоените за планове средства през годината да не се връщат в държавния бюджет, а да се натрупват в тази сметка и да се употребяват през идната година “, изясни той.

„ Ще направя предложение в идващия бюджет парите за защита да са 2% от Брутният вътрешен продукт или това са 140 млн. лв. в допълнение “, посочи Димитър Стоянов.

Началникът на защитата адм. Емил Ефтимов съобщи, че е оповестена социална поръчка за безпилотни летателни апарати.

„ Работи се и за придобиване на 155-милиметрови гаубици и системи за залпов огън от вида на американските „ ХайМарс “, уточни той.

„ Няма да се правят рокади в министерството, в случай че няма потвърдени злоупотреби “, акцентира още Димитър Стоянов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР