Няма да разказвам за частта от срещата, в която ми

...
Няма да разказвам за частта от срещата, в която ми
Коментари Харесай

Юнкер: Тъжен съм, че Турция все още не е в ЕС

”Няма да описвам за частта от срещата, в която ми се постановяваше да ставам и да се разхожда, защото имам болки в крайници. С Турция споделяме доста общи отзиви. Ние желаеме Турция да бъде същински стратегически сътрудник “, съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан Клод Юнкер след срещата във Варна.„ Турският народ е популярен народ и аз се преклонявам пред него. Трябва да приказваме за общите ползи, които ще ни сплотяват. Не би трябвало да приказваме за разликите ", добави той и разгласи, че се усеща печален, защото от години персонално работи за присъединение на Турция към Европейски Съюз, а това все не случва.

" Имаме доста общи ползи във всички сфери. Единствено обединени ще успеем да се оправим с провокациите. Говорихме за енергетика, битка с тероризма. Действията в Сирия би трябвало да бъдат на база на съблюдаване на интернационалното право.

При мигрантския проблем има какво още да се желае. Бежанците в Европа спаднаха и това демонстрира, че Турция поставя големи старания и се солидаризира с Европейски Съюз. Резултатите в действителност са забележими. Ние доста благодарим на Турция. Европейски Съюз пое ангажимент да даде 3 милиарда евро на Турция. Трябва да припомня на нашите турски другари, че уговорката на Европейски Съюз във връзка с бежанците в Турция ще бъде спазен ", безапелационен беше Юнкер. " Може би съм малко печален от връзките сред Европейски Съюз и Турция.

Аз постоянно съм подкрепял концепцията за присъединение на Турция към Европейски Съюз. Аз съм срещу демагогската концепция да се прекратят договарянията с Турция. Аз съм поръчител, че договарянията ще продължат. Турция би трябвало обаче да постави старания и да усъвършенства връзките с Гърция и Кипър. Опитът за прелом в Турция беше неприемлив акт.

Ние незабавно излязохме с официално съобщение и осъдихме този опит за прелом. Смятаме обаче, че от оня миг насам турските сили потвърдиха, че са добре готови, с цел да се оправят с подбни дейности. Тук приказвам за арестите на някои публицисти и гръцки бойци. Тези неща би трябвало да се решат. Не желая да оставате със смесени усеща след тази среща. Тя беше доста ползотворна и потребна ", приключи ръководителят на Европейска комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР