Няма да позволим вдигане на данъци и рязане на социални

...
Няма да позволим вдигане на данъци и рязане на социални
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма да позволим вдигане на данъци и рязане на социални разходи

Няма да позволим повдигане на налози и рязане на обществени разноски
Политическа партия и Демократична България да кажат къде се нареждат по тази линия
Продължаваме да желаеме да се водят договаряния с " Газпром " и в случай че се предложи по-ниска цена и обезпечени доставки - ние сме за това. Знаете, че огромни европейски стопански системи не престават да купуват съветски газ.
Това съобщи в предаването " Тази заран " по bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Има спорна информация по въпроса даже вътре в служебния кабинет. Г-н Донев сподели, че не знае кой тъкмо преговораря, може би " Булгаргаз ", а изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева сподели, че диалозите се водят на високо политическо равнище - т.е. министър председател и президент. Тези спорни сигнали приказват, че не се гледа съществено на въпроса, уточни тя.

 

И акцентира: Служебният кабинет не е направил нужното, с цел да обезпечи разтоварването на танкерите с полутечен газ.

Има начертани две други възможности за развиването на България в идващите месеци и години. Едната линия е тази, която организира ГЕРБ и служебният кабинет. От другата страна сме ние - Българска социалистическа партия. Какво споделят служебният кабинет и ГЕРБ - обрисува се заплашителен недостиг, идва прелом, финансов колапс. Няма нищо правилно в това, само че каква е задачата - да уплашат хората. И идната стъпка те я подсказаха - би трябвало да се режат разноските, може и да се подвигат налозите. Тяхната линия е на стягане на коланите и рязане на най-вече обществени разноски.

Какво завещание е оставило досегашното държавно управление - България е преди всичко в Европейски Съюз по промишлено произвеждане и е на четвърто място от 27 по растеж да Брутният вътрешен продукт, в хазната има 8.5 милиарда лева и 1.5 милиарда лева, а изтегленият дълг е 1.5 милиарда лева Това са обстоятелствата, подичерта бившият  вицепремиер.

Какво предлагаме - политиката, която водихме до момента да продължи. Първо, тъй като показахме с тези обстоятелства, че е добра. Оставяме постоянна стопанска система и постоянни финанси. Зад тази наша политика стоят причини - обстоятелствата плюс цялата европейска политика. Кажете ми един европейски водач, който не поддържа фамилиите и семействата, даже и с директна помощ, не си поддържа бизнеса, не понижи налозите. Европейската комисия прикани всички да понижават налозите. Т.е. това е европейската линия и ние я организирахме.

Заедно с министър Велкова сме писали този бюджет и прогнозата за идната година, а Георги Гьоков прекара денонощие при нея до момента в който увеличим пенсиите. Тя правеше бюджета и тя се разписваше под него, в това число под 3-годишната прогноза, в която е заложен 3% недостиг и внезапно споделя, че той ще е 6%, описа Нинова.

Служебният кабинет стартира подготовката на бюджета за 2023 година и се готви да подвига налози. Не си губите времето с това. В идващия парламент " Българска социалистическа партия за България " ще сме поръчител, че няма да се подвигат налозите. Всичко допустимо ще създадем. В тази рецесия е неуместно да вдигаш налози и да режеш обществени разноски.

Служебният финансов министър да излезе и да каже какви изключителни разноски планува за 11 мрлд. лева Казват да се ореже обществената стратегия. Безплатните медикаменти и учебници за деца костват следното: безвъзмездни учебници за 580 хиляди възпитаници - 50 млн. лева, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, което е в програмата на Българска социалистическа партия и е заложено в бюджета - 130 млн. лева Преизчисляването на пенсиите коства 1 милиарда лева

Финансова политика на Борисов беше следната - той трупаше остатъци, които не отчиташе в Народното събрание, а през декември месец ги е раздаваше от джипката. Това беше ненормалното. Ние нормализирахме фискалната политика.

При Борисов нямаше безвъзмездни детски градини. Майчинството през втората година не беше обвързано с минималната работна заплата и не се увеличи както ние го направихме от 650 на 710 лева Ваучерите за храна на служащите не бяха 200 лева, а бяха 80 лева Нямаше културен чек - да ти дадат 200 лева да си купиш книги. Борисов за 12 години усили пенсиите със 162 лева, ние за 6 месеца - със 167 лева

И до момента имахме разлики с " Демократична България " и " Продължаваме промяната ", само че работихме дружно по стратегия за битка с корупцията, за слагане на ред в страната и за привършване на модела на ръководство на ГЕРБ. Сега те би трябвало да се дефинират по тази линия - желаят ли да режем разноски и да подвигаме налози или желаят да продължим политиката, която трите партии водихме до момента.

 

Допускам, че ще желаят второто, тъй като този бюджет, който направихме и политиката, която до момента водихме, я решавахме трите партии. Т.е. имаме основата, върху която да продължи, а още по-важно е в този момент поради зимата, която следва.

Не се поддавайте на тази суматоха и това втълпяване на страхове. Всеки проблем има решение. Всичко ще бъде наред, стига да има рационални хора, които да вземат решение въпросите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР