Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви пред медиите

...
Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви пред медиите
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ. Още сме сглобка!

Няма да подпишем съдружно съглашение с ГЕРБ, съобщи пред медиите в коридорите на Народното събрание съпредседателят на Политическа партия - Демократична България Кирил Петков. Ние не сме " Продължаваме ръководството ". Ние сме " Продължаваме промяната ", акцентира той.

 

Изявлението му пристигна в отговор на изявление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по тематиката.  " Правим съдружно съглашение, каквото се прави в целия Европейски съюз. В съдружното съглашение ще представим равнопоставеност в ръководството на страната. Да се носи отговорност ", сподели Борисов.

 

А Петков изясни позицията си по този начин:

 

" Искам да върна няколко стъпки обратно. Защо изобщо се събрахме в така наречен сглобка? Защото е сглобка, не е още коалиция по никакъв метод.Събрахме се с една единствена цел - че можем да създадем промените, които българските жители обявиха, че желаят да се случат още преди три години. Кои са те? Хората желаят правдивост. Да знаят, че като отидат в съда, няма да се срещат с Нотариуси, с Пепи Еврото и някого различен. Хората желаят сигурност - да имат служби,на които могат да разчитат, като отидат в магазина, да знаят, че никой не ги обира с монополни цени, като си заплащат тока - че цените са верните. "

" Това беше задачката на тази сглобка.Първите девет месеца, и тук би трябвало да поздравя сътрудниците от ГЕРБ, направихме положителни неща - сменихме конституцията, доста от законите, с цел да дадат опцията тези промени да се случат. Следващите девет месеца би трябвало действително да се случат - не на думи, не на хартия, а действително тези институции да проработят за хората ",продължи Кирил Петков.


" Сглобката би трябвало да си довърши вторите 9 месеца от тази работа и в случай че забележим, че ГЕРБ действително желае да свърши тази работа, след 9 месеца ще можем да приказваме за съдружно съглашение. Нека да забележим техния документ, няма да влезем в коалиция, до момента в който не забележим, че промените са се случили ", сподели още той.

 

И добави: " Искам да кажа ясно на господин Борисов - сглобката, както я нарекохме, в този момент би трябвало да си довърши вторите девет месеца от тази работа. Ако забележим, че ГЕРБ са подготвени да свършат тази работа, да забележим, че тези регулатори работят, че имаме правосъдна система, която работи, и служби, които работят и са реформирани, тогава след девет месеца можем да приказваме за съдружно съглашение. Дотогава не можем да приказваме изобщо за съдружно съглашение! "

" Не желаеме 50 на 50 в регулаторите, желаеме 100% самостоятелни регулатори ", добави Петков.

" Няма да приказваме за никакви министри, до момента в който не забележим, че ГЕРБ са подготвени да извървят крачката с нас за регулаторите ", закани се някогашният министър председател.

По думите му всички евроатлантически сътрудници и в това число украинците харесват Тагарев. Така Петков отбрани военния министър, който съгласно Борисов е " неработещ министър " за промяна.

" Мисля, че ще е огромна нелепост, в случай че обявим точна дата, когато едни бронирани машини отиват в Украйна, а те ги бомбардират ", застъпи се за Тагарев Петков.

" Ако забележим в документа, че е разказано по какъв начин тъкмо ще бъдат заменени всички регулатори, това ще е една огромна стъпка нарпед ", продължи съпредседателят на Политическа партия - Демократична България.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР