Няма да подкрепим Правителство с мандат или с участието на

...
Няма да подкрепим Правителство с мандат или с участието на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Получихме мандат да водим преговори с „Продължaваме промяната” за съставяне на правителство в този парламент 

Няма да подкрепим Правителство с мандат или с присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи

„ Със 101 гласа „ за ” и трима „ въздържали се ” получихме мандат от Националният съвет да водим договаряния за сформиране на държавно управление в този парламент, в случай че първата политическа мощ „ Продължаваме промяната ” ни поканят. Народно събрание даде висока оценка за работата на министрите от Българска социалистическа партия в държавното управление. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг след съвещанието на Националния съвет на партията.

Тя акцентира, че решението включва Българска социалистическа партия да не взе участие в държавно управление, в което вземат участие ГЕРБ и Движение за права и свободи и да не поддържа мандат, в случай че бъде връчен на ГЕРБ или на Движение за права и свободи.

„ По отношение договарянията с „ Продължаваме промяната ”, Националният съвет ни даде и рамка, в която да водим диалозите с 4 краткосрочни задания. Първата – поддръжка на актуализацията на бюджета. Втора – приемане на законите за Плана за възобновяване и резистентност. Третата са промените, които са нужни, с цел да влезе Планът действително в деяние. И четвърта – подготовка на бюджета за 2023 година, с цел да можем да подготвим и страната, и хората за сложните есенни и зимни месеци, които ни чакат ”, посочи Нинова.

Левицата ще изисква и дълготрайни политики в региона на обществена политика, опазване на здравето, обучение, просвета, просвета, спорт, стопанска система и битка с корупцията. „ Ще продължим борбата за правосъдна промяна и за смяна на модела на ГЕРБ, която ние като партия и коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” водим от доста години ”, добави Корнелия Нинова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР