Няма да подкрепим идеи на финансовия министър, ощетяващи бизнеса или

...
Няма да подкрепим идеи на финансовия министър, ощетяващи бизнеса или
Коментари Харесай

Пеевски: Няма да подкрепим идеи на Асен Василев, ощетяващи бизнеса или гражданите

Няма да подкрепим хрумвания на финансовия министър, ощетяващи бизнеса или българските жители. Асен Василев е задължен да ни осведоми за предложенията си, а не да ги научаваме от медиите. Това разяснява съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред бТВ в отговор на въпроса устойчиво ли е ръководството и осведомени ли са ГЕРБ и Движение за права и свободи за желанието на финансовото министерство да емитира нов държавен дълг за 7,5 милиарда лева

Надявам се това евроатлантическо болшинство да изкара мандата си. Нещата в ръководството са постоянни. Но неналичието на информация би трябвало да завърши, безапелационен бе Пеевски.

Той изясни, че едвам през днешния ден финансовият министър е уведомил ръководителя на бюджетната комисия Йордан Цонев за желанието си да показа концепциите си, само че тази среща към момента не се е състояла.

Делян Пеевски посочи, че болшинството в Народното събрание би трябвало да е авансово осведомено по всички промени – и като заеми, и като промени в бюджета, и като планове за дейности от страна на финансовия министър.

Ако някое предложение ощетява бизнеса и българските жители, няма да бъде подкрепено от Движение за права и свободи, безапелационен бе съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Виждаме смущаващи неща, като да вземем за пример концепцията за „ донос- бонус. От друга страна, ние държим Данък добавена стойност за ресторантьорите да остане 9%, само че финансовият министър не желае. Появяват се също по този начин оферти за обявление на всички командировъчни, което ние няма да допуснем, тъй като ще докара до усложнения за бизнеса. Абсолютно ненужна бумащина, разяснява Пеевски. И настоя, че всички политики, които засягат бизнеса, би трябвало да намират предварителна поддръжка, с цел да се случат. Ние от Движение за права и свободи постоянно сме подкрепяли българския бизнес и българските жители, подсети съпредседателят на Движение за права и свободи.

В отговор на въпрос за подготвяния от Българска социалистическа партия втори избор на съмнение против държавното управление на тематика национална сигурност, Делян Пеевски разяснява: „ Ще бъдем безапелационни в поддръжката си за държавното управление, несъмнено. Това е следващ цирк. Искат да си вършат реклама, с цел да ги има “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР