Няма да подам оставка“. Това заяви пред журналисти министърът на

...
Няма да подам оставка“. Това заяви пред журналисти министърът на
Коментари Харесай

"Няма нужда да се борим кой помага на Украйна": Министър Тагарев няма да подаде оставка

„ Няма да подам оставка “. Това съобщи пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев, който е на чуване в парламентарната комисия по защита по отношение на военната помощ за Украйна и процеса за придобиване на трикоординатни радари.

„ Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Защо да депозирам дни по-рано, няма никакъв смисъл “, съобщи Тагарев.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска оставката на военния мистър.

„ Трябва да има промяна, това е неработещ министър, за мен той не си е приключил работата. Нулева работа за Украйна, всичко до момента, което беше свършено, беше свършено от Народното събрание, Тагарев свърши една огромна нула “, съобщи и съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

От Българска социалистическа партия също обявиха желанието си за оставката на Тодор Тагарев, а съгласно „ Възраждане “ той би трябвало да бъде " обвинен и съден за шпионаж в интерес на непозната страна ". 

„ Престижно е в евроатлантическата общественост да се оказва помощ на Украйна и тук, може би, има някаква битка кой има принос за този авторитет. Няма потребност да се борим кой повече оказва помощ и кой по-малко, би трябвало да работим заeдно ”, уточни през днешния ден следобяд военният министър.

„ България е една от страните, които дават съразмерно най-вече помощ за Украйна, И досега сме дали обилни размери помощ. Предоставили сме над 7000 тона материални средства, главно муниции. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени муниции, милиони патрони и доста други неща на Украйна. И ще продължим да вършим това съгласно нашите благоприятни условия. Помагайки на Украйна, оказваме помощ на себе си. Ако Украйна се отбрани, ще имаме по-добра сигурност в Европа ”, уточни Тодор Тагарев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР