Няма да отричаме, че 30-ият рожден ден е много плашещо

...
Няма да отричаме, че 30-ият рожден ден е много плашещо
Коментари Харесай

Жените на 30 и правилната грижа за красотата

Няма да отхвърляме, че 30-ият рожден ден е доста плашещо събитие за много дами.

И до момента в който на процедура смяната напълно не е толкоз стряскаща, колкото считаме, на прага на третото десетилетие си коства да помислим кои са нещата, които в действителност си заслужава да променим. Особено що се касае до здравето и хубостта ни.

И преди сме си говорили за това по какъв начин се трансформират потребностите на тялото ни, когато навлизаме в 30-тата си година. Метаболизмът ни не е същият, какъвто беше, до момента в който бяхме на 25 да вземем за пример, по тази причина не е чудно, че диетата, с която успявахме бързо да свалим тези 2 кг, към този момент не работи. Гардеробът ни също има потребност от сериозна интервенция – време е да изхвърлим нещата, за които се надяваме, че все някой ден още веднъж ще облечем и да влагаме в типичен и качествени детайли, които да носим с години.

Колкото до хубостта, в този момент е моментът да създадем пет значими промени в грижата, която поставяме за нея. Ако в 20-те си години постоянно сте пренебрегвали потребностите на кожата си, то в този момент няма място за взаимни отстъпки. Ето от къде да започнете:

 natasha-poly

Ексфолирайте постоянно

Макар че към този момент сте много надалеч от тийнейджърските си години, появяването на пъпки не е изключена. Причината за тях неведнъж е натрупването на мъртви кафези, които също по този начин могат да подчертаят бръчките и фините линии. За тази цел ви е необходим скраб с частици, които нежно да ексфолират кожата и да я създадат още веднъж гладка и мека. Веднъж или два пъти седмично е задоволително, защото в случай че прекалите, можете да раздразните лицето си и да предизвикате появяването на зачервявания.

Забравете за измиването с гел заран и вечер

Вероятно към момента имате навика постоянно да почиствате лицето си от естественото му омазняване. Проблемът е, че кожата в действителност има потребност от него, с цел да остане хидратирана и да не се появяват бръчки. Можете да се борите със запушените пори и пъпки един път дневно, най-добре вечер, измивайки лицето си с обичания ви гел или пяна. Сутрините се задоволете с почистването с памучен тампон, пропит с мицеларна вода.

Инвестирайте в първокласен околоочен крем

Дори да смятате, че към момента нямате потребност от анти-ейдж грижа, би трябвало да се погрижите за кожата в зоната на очите. Не е нужно той да е прекомерно безценен или с куп дейни съставки, които се борят с бръчките. Важното е да е добре хидратиращ и подхранващ.

 ale

Превърнете слънцезащитата в приоритет номер 1

Вредните слънчеви лъчи са причина номер едно за поява на петна, бръчки и като цяло стареене на кожата. Постарайте се да превърнете нанасянето артикул със SPF фактор в табиет – без значение дали това е крем, лосион или спрей. И не се заблуждавайте, че имате потребност от него единствено през лятото. Лъчите на слънцето са също толкоз нездравословни и през останалите сезони, защото доближават до повърхността на кожата ви, даже през облаци.

Наблегнете на съня

Няма по-разкрасяващо средство от качествения сън. Нито един крем или коректор няма да освежат лицето ви по този начин, както ще го създадат най-малко осемте часа отмора на нощ. Кожата се регенерира точно до момента в който спим, а също тогава се създава и колаген – отговорник за това тя да е еластична, сияйна и здрава.

Още потребни препоръки: Нещата, които да започнете да вършиме в 30-те си години

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР